• 瀏覽: 3,275
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 aeonho 於 2020-11-12 01:55 AM 發表

除左電量外和機身超重,其他有無伏?
見出左未夠兩個月便降價.
除了電量同重,拍照唔可以連拍太多次,會按左冇反應,儲相會較慢,要load一陣先儲存完,重話UF3.1,,另外,拍完照,開whatapp傳照片,唔會即刻揾到,要退出whatapp後再開先出現到相。
其實以上都唔係特別大問題,可以適應,反正我需要自拍功能可以用後置鏡頭,拍全體相唔會後面班人曚晒樣

引用:
原帖由 一頁輕舟 於 13/11/2020 19:07 發表

除了電量同重,拍照唔可以連拍太多次,會按左冇反應,儲相會較慢,要load一陣先儲存完,重話UF3.1,,另外,拍完照,開whatapp傳照片,唔會即刻揾到,要退出whatapp後再開先出現到相。
其實以上都唔係特別大問題,可以適應,反正我需要自拍功能可以用後置鏡頭,拍全體相唔會後面班人曚晒樣
旗艦機竟然影相後,開wts app send照片唔會即是揾到!
另外多唔多情況hang機?

引用:
原帖由 aeonho 於 2020-11-14 01:08 AM 發表

旗艦機竟然影相後,開wts app send照片唔會即是揾到!
另外多唔多情況hang機?
未試過hang機

引用:
原帖由 一頁輕舟 於 14/11/2020 12:39 發表

未試過hang機
我係price apps睇zenfone 7 pro評語,唔多掂!
隨左真3卡外,未諗到有咩其實優點!
可能會買三星S20 FE,放棄插SD卡。

附件

Capture+_2020-11-14-23-17-05.png(491.42 KB)

2020-11-14 11:23 PM

引用:
原帖由 aeonho 於 2020-11-14 11:23 PM 發表

我係price apps睇zenfone 7 pro評語,唔多掂!
隨左真3卡外,未諗到有咩其實優點!
可能會買三星S20 FE,放棄插SD卡。
只可以講,需然有旗艦U, 真三卡,整體只是中規中矩,我只是貪佢後置做前置,方便自拍,又可以wide鏡,自拍羣體相一流,暫時冇機可代替。
講整體,一定係華為,講核電,華為一定冇得輸

引用:
原帖由 一頁輕舟 於 14/11/2020 23:32 發表

只可以講,需然有旗艦U, 真三卡,整體只是中規中矩,我只是貪佢後置做前置,方便自拍,又可以wide鏡,自拍羣體相一流,暫時冇機可代替。
講整體,一定係華為,講核電,華為一定冇得輸
最幣華為新款手機,無得裝google play!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]