• 瀏覽: 27,766
  • 回覆: 119
  • 追帖: 2
本主題由 chairman_palm 於 2020-9-17 10:12 PM 移動
成個手機業生態都比佢老美打到霖哂,Apple機有咩可能唔死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅色利是 於 2020-9-17 04:05 AM 發表

唔係政治嘢,而係事實,中國生產咁好,卻得到咁多個不讚,
所以我先為這個帖子加個讚來支持。

如果給馬來亞、泰國、越南、美國、日本、韓國等,

都生產不出,有中國如此這般好的產品,
以及達不到,中國如此高質素的產品標準。

中國的工藝造工的精細度以及機械的精密度,係其他地方
無法達到。

中國咁好,大家趕快為#7加多更多讚啦! ...
單純講工藝造工的精細度?
要睇糸咩啦哈哈哈哈
凈糸同日本工匠品質比已距離不少
哈哈

引用:
原帖由 望見來了樓主 於 2020-9-16 07:20 PM 發表

iPad Air 正喎 A14 勁過 iPad Pro A12
仲要Air平過Pro

回覆 引用 TOP

想問 iPad Air , 十月幾號有得買 ? 想買一部自用...........

回覆 引用 TOP

唔該 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 面交player 於 2020-9-18 15:32 發表

HP 830 840 850 還好, 我部1040學死人蘋果, 焊死Ram ,死ram要換主板=換機
乜唔係仲有一條DIMM咩?

用毒果淫gay 愚蠢由此起
睇毒果淫報 只會變死佬
睇99妖視 只會變弱智

進入2021東京奧運年
轉用samsung galaxy
睇on.cc / TVB
重過新生!

回覆 引用 TOP

用華為小米更好 支持國產品牌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mrredred 於 2020-9-18 04:37 PM 發表

單純講工藝造工的精細度?
要睇糸咩啦哈哈哈哈
凈糸同日本工匠品質比已距離不少
哈哈
日本各種的工匠,都各有1個,生產出的產品,都是獨一無二的自家發明,
可惜只得一件。

中國的工人,有無限個,生產出的產品,例如電子產品,係無限件。
代表了工廠,除了中國,別無他選。

我開多個新帳,因為迷信舊帳的名稱,在未來將會不利,所以開定先,幾難得,揀到個靚名。
多色其實冇用
D色都吾好睇
吾係個顔色吾好睇
而係宜家D產品好多都係懶得花心思
一籃就全藍
一紅就全紅
物料同色彩配搭考慮不足

回覆 引用 TOP

手機已到極限,真係冇乜人有換機意欲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-9-16 09:37 AM 發表
https://hk.appledaily.com/lifest ... QJAKDJJNLNFQM5G35E/

雖然早有傳言,但今次最大驚喜相信依然是未有如期在9月發佈iPhone 12,不過粉絲又無需失望,因為今次發佈會仍真的有驚喜帶給大家。網上發佈會中,Tim Cook先講講肺炎疫情,之後便逐一介紹3款新產品,包括Apple Watch series ...
5大賣點睇5到有科技創新野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅色利是 於 2020-9-18 07:40 PM 發表

日本各種的工匠,都各有1個,生產出的產品,都是獨一無二的自家發明,
可惜只得一件。

中國的工人,有無限個,生產出的產品,例如電子產品,係無限件。
代表了工廠,除了中國,別無他選。 ...
所以普通中端中高中國還可以。。。
高瑞頂級品質日始終強D哈
中國高端野始終主要靠歐日供應靚料先做到
不論原材料,加工料,部件,電子元件,半導體之類。。。中端中下簡單野就當然用國內供應商已Ok夠滿足。。。哈

回覆 引用 TOP

冇乜興趣

引用:
原帖由 ballpro 於 2020-9-18 22:07 發表

冇乜興趣
完全冇興趣!

毒果D嘢又貴又廢!

沽爆AAPL,轉買MSFT!

用毒果淫gay 愚蠢由此起
睇毒果淫報 只會變死佬
睇99妖視 只會變弱智

進入2021東京奧運年
轉用samsung galaxy
睇on.cc / TVB
重過新生!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crypt 於 2020-9-16 03:56 PM 發表

哎丫,我仲等緊佢出12 時話se 會減價
買se點解唔12?
12細機今年應該好賣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]