• 瀏覽: 1,311
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
紅米note 9
find device closed unexpectedly ,  請問有冇師兄師姐出現這個問題?不洗機的情況下如何解決? 感謝

回覆 引用 TOP

沒有回應?

隔離另一個討論網站,很快給我一個解決方案

你呢個問題都幾多人中喎。點解無人答呢?

我好奇爬下文就找到答案。

是否 del 米家app 就得?

咁就奇,香港咁多大陸小米機,全部都預裝米家,我部機都有米家,理論上應該成千上萬苦主,但好似又唔係咁。外國用家就死在Airtel 呢個 App。應該單單米家或Airtel唔會出問題,要加上其他因素才會。

選民,您的一票,其實好有用的(以前)!
引用:
原帖由 loserwrong 於 2020-11-16 11:59 PM 發表

沒有回應?

隔離另一個討論網站,很快給我一個解決方案
要係5秒內刪除米家App 就會正常

要按Vol up+ 開關 洗機,但會無晒手機資料

引用:
原帖由 grateful1314 於 2020-11-19 12:22 AM 發表

你呢個問題都幾多人中喎。點解無人答呢?

我好奇爬下文就找到答案。

是否 del 米家app 就得?

咁就奇,香港咁多大陸小米機,全部都預裝米家,我部機都有米家,理論上應該成千上萬苦主,但好似又唔係咁。外國用家就死在Airtel 呢個 App。應該單單米家或Airtel唔會出問題,要加上其他因素才會。
多謝你的回覆

我最後用了多過四個鐘頭,在五秒內,把米家app刪除,全部回復正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 果個委屈的主題 於 2020-11-20 05:48 AM 發表

對的

足足用了多過四個鐘頭,不停嘗試在五秒鐘內完成任務。幸好我使用的是第三方桌面

回覆 引用 TOP

今天能到另一個問題

大約每五秒彈出畫面 security keeps stopping
最後要刪除update

回覆 引用 TOP

你的紅米note 9,是大陸機,還是香港機?(我唔知港機有無米家App)

選民,您的一票,其實好有用的(以前)!
引用:
原帖由 grateful1314 於 2020-11-22 02:12 PM 發表

你的紅米note 9,是大陸機,還是香港機?(我唔知港機有無米家App)
香港行貨,在旺角小米之家賣的
米家app,在出事前1天安裝的。因為剛剛買了小米電磁爐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 果個委屈的主題 於 2020-11-20 05:48 AM 發表

確認,的確刪除了米家App 便正常翻。多謝救命 !

引用:
原帖由 3個真空的賤嘴 於 2020-11-29 01:05 PM 發表

確認,的確刪除了米家App 便正常翻。多謝救命 !
你是不是在五秒鐘內刪除的?

回覆 引用 TOP

長按power關機後再開機,便會有多幾秒。唔算好急。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]