• 瀏覽: 1,323
  • 回覆: 11
早幾日買左部mi 10t lite,想問打機點樣可以用盡螢幕顯示,因為我部三星係可以用盡(見圖),已經較左全螢幕顯示都係有條黑邊,有冇大大教下我,THX

附件

a11.jpg(1.89 MB)

2020-11-23 10:18 PM

引用:
原帖由 用戶名:冇 於 2020-11-23 10:18 PM 發表

早幾日買左部mi 10t lite,想問打機點樣可以用盡螢幕顯示,因為我部三星係可以用盡(見圖),已經較左全螢幕顯示都係有條黑邊,有冇大大教下我,THX
可以手動打開全屏

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-11-23 10:31 PM 發表

可以手動打開全屏
已手動打開全螢幕顯示~唔較既話左右都會有黑邊~較左就得反左手邊有黑邊~但有冇得較左右黑邊都冇左THX

引用:
原帖由 用戶名:冇 於 2020-11-23 10:39 PM 發表

已手動打開全螢幕顯示~唔較既話左右都會有黑邊~較左就得反左手邊有黑邊~但有冇得較左右黑邊都冇左THX
冇 開左咁就系咁

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-11-23 11:18 PM 發表

冇 開左咁就系咁
重貪佢平平地買黎當副機用,唔知其它型號係咪一樣有呢個情況呢?有冇其他C兄可以解答THX,用唔盡個芒真係好難睇

引用:
原帖由 用戶名:冇 於 2020-11-23 11:45 PM 發表

重貪佢平平地買黎當副機用,唔知其它型號係咪一樣有呢個情況呢?有冇其他C兄可以解答THX,用唔盡個芒真係好難睇
優化問題 系用唔盡 除左16比9 睇開d

回覆 引用 TOP

唔係呀嘛,有啲咁傻嘅現象,好彩未買。

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
引用:
原帖由 倒錢落海... 於 2020-11-25 11:25 AM 發表

係呀,用全屏手機但用唔盡個芒,咁唔洗用全屏手機,我唔係打手,我部s20FE又冇呢個問題,奇怪係咪平機會係咁,唔知小米高階機又係咪咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 倒錢落海... 於 2020-11-25 11:25 AM 發表

終於搵到,原來重要較埋呢個,要兩樣開曬,搞笑用開小米嘅人都唔知

附件

20201126_115937.jpg(135.73 KB)

2020-11-26 12:03 PM

20201126_115927.jpg(140.27 KB)

2020-11-26 12:04 PM

引用:
原帖由 用戶名:冇 於 2020-11-26 12:02 PM 發表

終於搵到,原來重要較埋呢個,要兩樣開曬,搞笑用開小米嘅人都唔知
請問呢部機用到 wifi calling 嗎

引用:
原帖由 TCSMAK 於 2020-11-26 01:34 PM 發表

請問呢部機用到 wifi calling 嗎
原本以為唔得,但上網睇可以開返佢,打*#*#869434#*#*,之後係行動網絡入面開返,利申我用港版行貨,其實版本唔清楚

回覆 引用 TOP

謝謝你

回覆 引用 TOP

主題標籤 #xiaomi #小米
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]