• 瀏覽: 2,217
  • 回覆: 9
高通驍龍技術峰會將於12月1日舉行,本屆驍龍技術峰會將推出驍龍875旗艦處理器,呢將系2021年安卓陣營嘅旗艦標配。
本次大會除咗高通公司總裁安蒙登台主講之外,高通公司還邀請了小米創辦人、小米集團董事長兼CEO雷軍、索尼郁通信公司總裁Mitsuya Kishida和一加手機首席營銷官Kyle Kiang等三位大咖。
呢意味着小米、索尼、一加三大手機品牌將會推出搭載高通驍龍875旗艦處理器嘅新品,其中小米唔出意外將系數字系列新品小米11,一加則系一加9。

至於索尼,之前索尼郁通信總裁Mitsuya Kishida透露未嚟Xperia旗艦將會沿用Ⅲ、Ⅳ咁嘅命名方式。
由此睇嚟,下一代旗艦將系索尼Xperia 1 Ⅲ,佢將搭載高通下一代旗艦平台驍龍875,預計會喺2021年上半年亮相。抵注意嘅系,索尼連續兩代喺Xperia 1和Xperia 1 Ⅱ上使用了4K屏,因此唔排除索尼喺Xperia 1 Ⅲ上繼續使用4K屏嘅可能。
如果系咁嘅話,咁佢有可能系全球首款採用4K屏嘅驍龍875旗艦,抵期待。

回覆 引用 TOP

興趣不大,反而期待samsung

繼續遙控比例既話不買

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-11-25 10:02 AM 發表

繼續遙控比例既話不買
x2, 唔要用 21:9 特長芒 !👋😩

引用:
原帖由 山上浪漫的工人 於 2020-11-24 09:44 PM 發表

興趣不大,反而期待samsung
啱,影相都話過熱,怕怕😱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-11-27 08:10 PM 發表

x2, 唔要用 21:9 特長芒 !👋😩
不過各花入各眼, 小弟就覺得21:9特長芒就靚得多嘞, 起碼部機望落修長啲Slim啲。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lankusa 於 2020-12-1 02:04 AM 發表

x3,遙控真係好撚柒!完全冇晒最初sony手機既美態!睇番以前sony既設定,簡單得黎又低調!
最大問題又唔去解決,係到搞埋D不切實際既野

回覆 引用 TOP

首批Snapdragon 888  無Sony 份

https://www.sogi.com.tw/articles/qualcomm_snapdragon_888/6255697

高通發表5G旗艦平台Snapdragon 888 小米等14家合作夥伴公布

回覆 引用 TOP

期待最強對焦的相機

強烈建議香港政府:
delete from 公屋輪侯表 where 香港身份証號碼 in
(select 香港身份証號碼 from 薪俸稅人士
  where 年收入/12 >= (select 個人申請收入 from 公屋申請資格));

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]