• 瀏覽: 25,298
  • 回覆: 89
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 mer_bek 於 2021-4-29 12:22 PM 發表

可以分享下嗎?
酒店恐怖經歷有三個;2個關於聲音/1個係房燈

都係一個人出差
第一過

喺中山,某間酒店,有一次,深夜十一點半左右,準備食完口煙就訓,這時聽到有個女人係走廊唱歌,明顯係佢邊行邊唱歌,由電梯🛗果邊傳來,唱緊語國歌,一直行到走廊盡頭,之後又行返轉頭,一條走廊單邊計太約有十間房,我在第六間,心諗;咦,又行返去電梯口?

之後佢又慢慢行來,又去到儘頭,又行回去電梯🛗果邊,莫非佢揾緊房號?
之後,佢邊行邊唱,又經過我房門前,來來回回己經三次。
這時覺得唔對路,想走出去門口防盜眼望出去,但諗諗下,不論佢係人係鬼,都唔關我事,這一刻靜了,始乎有點巧合,想了一想,叫自己不要諗太多,拿耳筒聽音樂吧....又響起了,又聽到她仍在  走廊唱歌。

熱賣及精選
引用:
原帖由 code116 於 2021-4-29 09:42 PM 發表

酒店恐怖經歷有三個;2個關於聲音/1個係房燈

都係一個人出差
第一過

喺中山,某間酒店,有一次,深夜十一點半左右,準備食完口煙就訓,這時聽到有個女人係走廊唱歌,明顯係佢邊行邊唱歌,由電梯🛗果邊傳來,唱緊語國歌,一直行到走廊盡頭,之後又行返轉頭,一條走廊單邊計太約有十間房,我在第六間,心諗;咦,又行返去電梯口?

之後佢又慢慢行來,又去到儘頭,又行回去電梯🛗果邊,莫非佢揾緊 ...
之後如何?

引用:
原帖由 沉睡強勁的回覆 於 2021-4-29 10:12 PM 發表

之後如何?
之後,當然帶耳筒聽歌,叫自唔好再諗佢點解咁夜仲係走廊唱歌。

引用:
原帖由 code116 於 2021-4-29 10:39 PM 發表

之後,當然帶耳筒聽歌,叫自唔好再諗佢點解咁夜仲係走廊唱歌。
高招

其實間間酒店房都有, 只係佢哋想唔想攪你.

唔怪之得間酒店咁平

引用:
原帖由 hellopuffy 於 2021-4-29 03:43 PM 發表

兩個人住twin room但唔知點解有3張床。瞓到半夜我同朋友都醒咗,大家都聽到張吉床成日沙沙聲,就好似有人瞓喺床度碌來碌去又揭起張被嘅聲音,我唔敢睇而朋友就好大膽望過去,張床好整齊乜嘢都無喎!於是我哋起身去吓廁所丶斟吓水又行來行去睇吓仲有冇聲,靜哂... 於是我哋又再瞓啦!忽然朋友又再開燈,佢話「唔對路」就跳上我張床話要一齊瞓 (我哋兩個女人呀) 咁我都心知不妙,咁唯有孖鋪啦!好快我就瞓著咗 ...
你有比錢佢冇比錢都咁惡?

引用:
原帖由 lone_sun 於 2021-4-28 12:16 PM 發表

唔係呢間~ 我講個一間係另一邊 舊好多
都會海逸?

引用:
原帖由 斷空食客 於 2021-4-30 08:39 PM 發表

其實間間酒店房都有, 只係佢哋想唔想攪你.
全中呀 鬼生前都係人 普通人會做嘅嘢鬼都會做包括住酒店 撞唔撞得正都係睇你好唔好彩

引用:
原帖由 lone_sun 於 2021-4-26 01:30 PM 發表

呢次經歷發生在上年 九龍區某一家酒店 我覺得相當可怕
當時我同女朋友去酒店 staycation 酒店員工幫忙升級海景房  
本身都相安無事 直到晚上我同女朋友已經沖完涼準備親熱之際
左邊格尼房間忽然傳出好大聲嘅音樂聲 好似用緊啲重Bass喇叭播緊音樂咁
我同女友隱約聽到有個女人係度唱緊歌
開頭我地都唔打算理佢 但係後尾覺得愈來愈困擾 我地兩個已經無晒心情
我地打俾Front d ...
有員工入去空房玩,被客投訴,咪二話不說同你換房

引用:
原帖由 hellopuffy 於 2021-4-29 03:43 PM 發表

兩個人住twin room但唔知點解有3張床。瞓到半夜我同朋友都醒咗,大家都聽到張吉床成日沙沙聲,就好似有人瞓喺床度碌來碌去又揭起張被嘅聲音,我唔敢睇而朋友就好大膽望過去,張床好整齊乜嘢都無喎!於是我哋起身去吓廁所丶斟吓水又行來行去睇吓仲有冇聲,靜哂... 於是我哋又再瞓啦!忽然朋友又再開燈,佢話「唔對路」就跳上我張床話要一齊瞓 (我哋兩個女人呀) 咁我都心知不妙,咁唯有孖鋪啦!好快我就瞓著咗 ...
唔使驚可能祖先叫你地快啲走

我次次去staycation都好驚賴嘢😂😂

引用:
原帖由 夜雀躍的信箱 於 2021-5-3 11:38 PM 發表

我次次去staycation都好驚賴嘢😂😂
通常到都係男仔負責瀨嘢😛

引用:
原帖由 zhangan 於 2021-5-5 01:03 AM 發表

通常到都係男仔負責瀨嘢😛
笑撚咗... 果然識玩🤪🤪

引用:
原帖由 initialdanny 於 2021-5-2 05:30 PM 發表

全中呀 鬼生前都係人 普通人會做嘅嘢鬼都會做包括住酒店 撞唔撞得正都係睇你好唔好彩
哪有咁多
人死等於燈熄
我都希望有
起碼知道去了邊

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]