• 瀏覽: 1,665
  • 回覆: 27
YAHOO電郵點會唔得啊... 無野SET
直接係"GMAL APP"登入

熱賣及精選
引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-25 03:34 PM 發表

用Android手機加到gmail同hotmail電郵就得,但加唔到Yahoo電郵?是否設定有問題,有冇C兄知?
IMAP設定
收件伺服器:android.imap.mail.yahoo.com
安全type:SSL/TLS
端口:993
IMAP路徑前綴: ?
寄件伺服器:android.smtp.mail.yahoo.com

安全type:SSL/TLS
...
樓主指setting 帳號與同步 新增帳戶 無yahoo?

引用:
原帖由 beckham17 於 2021-11-28 02:42 PM 發表

樓主指setting 帳號與同步 新增帳戶 無yahoo?
手機電郵app內可匯合所有不同電郵收發,gmail同hotmail就加到但yahoo就加唔到。

引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-28 05:42 PM 發表

手機電郵app內可匯合所有不同電郵收發,gmail同hotmail就加到但yahoo就加唔到。
我捻我同你case一樣
setting 帳號與同步 新增帳戶 無yahoo,,
你係行機?
我係poco行貨 己更新都係咁

呢樣野都行咗一段時間,雅虎要裝app。

引用:
原帖由 beckham17 於 2021-11-28 07:38 PM 發表

我捻我同你case一樣
setting 帳號與同步 新增帳戶 無yahoo,,
你係行機?
我係poco行貨 己更新都係咁
第一次用內地機諗著可能係設定問題,但冇理有其他電郵a/c得Yahoo唔得?

引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-28 09:01 PM 發表

第一次用內地機諗著可能係設定問題,但冇理有其他電郵a/c得Yahoo唔得?
唔關大陸手機事,大半年前已經喺咁。手機同Win10嘅Outlook client 都加唔到 Yahoo mail。之前已加的,亦無法收發 Yahoo mail。冇解

引用:
原帖由 alee001 於 26/11/2021 22:18 發表

國產機裝唔到呢。
冇理由裝唔到喎,   我老婆TCL 10L 都裝到及用到

最後加到未
最後加到未

引用:
原帖由 ft907 於 2021-11-29 08:49 AM 發表

冇理由裝唔到喎,   我老婆TCL 10L 都裝到及用到
我指係介面程式同app市場用國內版唔係指製造。

放棄裝yahoo app apk,最後用手機轉網頁版login算了。

(打錯字)

引用:
原帖由 alee001 於 29/11/2021 09:50 發表

我指係介面程式同app市場用國內版唔係指製造。

放棄裝yahoo app akp,最後用手機轉網頁版login算了。
如果你部係android機,   不管是國內版還是港版,   都應該裝到冇問題嘅.
如果你用國內版, 冇安裝google play store,  你可以去第二度download, 例如apkpure 下載個apk, 就可以安裝及用到

https://apkpure.com/typeapp-mail-email-app/com.trtf.blue

引用:
原帖由 ft907 於 2021-11-29 10:35 AM 發表

如果你部係android機,   不管是國內版還是港版,   都應該裝到冇問題嘅.
如果你用國內版, 冇安裝google play store,  你可以去第二度download, 例如apkpure 下載個apk, 就可以安裝及用到

https://apkpure.com/typeapp-mail-email-app/com.trtf.blue
google play store我都可以搵apk裝入去,只係唔明係咪國內版電郵app先裝唔度Yahoo定係港版或國際版都一樣情況啫?

引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-29 11:09 AM 發表

google play store我都可以搵apk裝入去,只係唔明係咪國內版電郵app先裝唔度Yahoo定係港版或國際版都一樣情況啫?
我係國行huawei mate 40 pro 部裝唔到yahoo mail apps

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]