• 瀏覽: 26,803
  • 回覆: 44
+14
引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-9-28 16:51 發表

紫色,本來想出薰衣草但一般,建議黑or白
師兄,係呀!我都諗住係揀黑色,但唔知呢部影相OK嗎?

引用:
原帖由 arons1980 於 2022-9-29 00:01 發表

師兄,係呀!我都諗住係揀黑色,但唔知呢部影相OK嗎?
影相唔ok,不要有期望

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-9-29 00:07 發表

影相唔ok,不要有期望
原來影相唔OK!咁我再考慮下囉。唔該晒你呀!師兄

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-9-27 09:15 發表

琴日去出左,當然用慣旗艦級一定有分別(xp1 II用家),我再R sales送多啲野,最後送多個尿袋
贈品係咪要自己上sony store 攞?

見你話相機一般, 咁電量如何?

我主機係iphone, 諗住買嚟做副機, 所以效能唔會要求咁高, 宜家想搵部6” 中階機選擇好似唔多

引用:
原帖由 arons1980 於 2022-9-29 08:53 發表

原來影相唔OK!咁我再考慮下囉。唔該晒你呀!師兄
始終係中階機

引用:
原帖由 bbc369 於 2022-9-29 09:26 發表

贈品係咪要自己上sony store 攞?

見你話相機一般, 咁電量如何?

我主機係iphone, 諗住買嚟做副機, 所以效能唔會要求咁高, 宜家想搵部6” 中階機選擇好似唔多
係,要登記再上sony拎,保養同機套,但sales叫我用多十日先登記

電十分好續抗力好好,我有打機,但足夠用全日,到半夜先叉電

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-9-29 12:30 發表

始終係中階機
明白😔

兩星期用後感
優點
電池續航十分好,試過兩日先叉電,打機多同睇YT
缺點
電同時都係問題,叉電要3.5小時以上先叉滿,今早6點5%開始關機叉電到而家仲係87%
第一日開安心出行掃,相機竟然lag,所以大家有心裡準備
經常lag機,睇網頁上下滑動都lag有冇九両菜🤦🤦🤦

個人認為當初3799根本係揾笨,2899入手既我就算多-年保養同機套兩樣都未拎,再加屎袋同保護貼,我都覺得唔值,用左二十年罪大,Zu xp2 x1 II 其他忘記左型號

2388呢部野先好入手

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-10-9 09:45 發表
兩星期用後感
優點
電池續航十分好,試過兩日先叉電,打機多同睇YT
缺點
電同時都係問題,叉電要3.5小時以上先叉滿,今早6點5%開始關機叉電到而家仲係87%
第一日開安心出行掃,相機竟然lag,所以大家有心裡準備
經常lag機,睇網頁上下滑動都lag有冇九両菜🤦🤦🤦

個人認為當初3799根本係揾笨,2899入手既我就算多-年保養同機套兩樣都未拎,再加屎袋 ...
師兄,謝謝你的用後感!😊
Xperia 10 IV 個Mon跟你以前用開嘅Xperia 1 II 細左,咁你依家睇YT同上網時會唔會有好大分別呀?

引用:
原帖由 arons1980 於 2022-10-10 23:46 發表

師兄,謝謝你的用後感!😊
Xperia 10 IV 個Mon跟你以前用開嘅Xperia 1 II 細左,咁你依家睇YT同上網時會唔會有好大分別呀?
用開6.5 都覺得6.1太細部雖然仲有用更細既ipse
感覺6.5吋爽好多

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-10-11 13:33 發表

用開6.5 都覺得6.1太細部雖然仲有用更細既ipse
感覺6.5吋爽好多
係呀!6.1就真係太細部呀!
師兄,咁Xperia 10 IV 個屏幕解像度係唔係差過Xperia 1 II 好多㗎?

引用:
原帖由 arons1980 於 2022-10-11 23:59 發表

係呀!6.1就真係太細部呀!
師兄,咁Xperia 10 IV 個屏幕解像度係唔係差過Xperia 1 II 好多㗎?
點可以比較呢兩部不同定位

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-10-13 07:38 發表

點可以比較呢兩部不同定位
明白!咁又係😔

引用:
原帖由 arons1980 於 2022-10-13 08:54 發表

明白!咁又係😔
買左?

引用:
原帖由 鐵漢丹心 於 2022-10-14 19:48 發表

買左?
未買呀!仲考慮緊😅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]