• 瀏覽: 49,538
  • 回覆: 73
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 核心扁扁的心事 於 2022-9-22 16:07 發表

換電池好麻煩嘅
並非麻煩,去 show room 一個鐘左右就換好。

引用:
原帖由 愉快年輕的海洋 於 2022-9-22 22:20 發表

鄉土菊友名?
@BMW1188 
@Bmw118i 
我唔識你所提及嘅Bmw118i🧐🧐

我反而以前買咗11pro就後悔
個mon又黃 啲晝質一Pat屎
音色唔想講 睇片應光嘅地方又太光 應暗嘅地方又唔夠暗 整體上啲色温又重又散就好似一舊屎
到呢家睇反13 pro max 除咗黃mon
都係總有以上問題 反而唔係Pro系列
好似mini就冇呢個問題

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-9-22 17:43 發表

其對iPhone 的私隱度有保留, 佢只是不像 android 那麼開放, 但對私隱保護及系統安全也不是很有保障. 之前都試過多次被攻破後門.
之前美國有單罪案要拎疑犯iphone看紀錄,話私隱問題唔俾警察查,所以先多人買

我都買左iphOne 14 pr0 電池損耗很快,有乜野解訣方法

引用:
原帖由 核心扁扁的心事 於 2022-9-20 08:19 發表
發熱嚴重 電池損耗快 失望
我同你一樣
不換機 不退款
一小時冇左差唔多一半電

引用:
原帖由 準時弱小的苦瓜 於 2022-9-25 17:35 發表
我都買左iphOne 14 pr0 電池損耗很快,有乜野解訣方法
我估應該係批次問題
你邊度買

引用:
原帖由 春天可愛的湯圓 於 2022-9-21 21:39 發表

無得換過部?
買了14未到10月7號已啟用了的人,能否加錢換部14pro或pro max用?😁

引用:
原帖由 666.lucifer 於 2022-9-22 18:35 發表
用緊i風16,幾好用
點好用法?7G網絡?

引用:
原帖由 Kwan126 於 2022-9-30 17:16 發表

我同你一樣
不換機 不退款
一小時冇左差唔多一半電
係咪開緊5G?更新系統時可能會咁,因為會下載好大量資料。暫時降番用4豬可能無咁熱,仲係太熱應人手關數據一陣再開番。

引用:
原帖由 核心扁扁的心事 於 20-9-2022 08:19 發表
發熱嚴重 電池損耗快 失望
對比上一代 iPhone 沒有什麼硬件大升級,卻來了一堆問題和 Bugs。

相關新聞:

Apple 根本就是牙膏廠,Type-C 這麼普通的接口到了 2022 年最新的 iPhone 都仍然未有配備上,而且當年 120Hz 屏幕更新率也是慢半拍,這兩項重要配置應該愈早配上去愈好,Apple 竟然沒有做到,根本是放 Android 廠商一條生路。

下一年又可以出一部 iPhone 15,配上蘋果官方認證的 Type-C 接口和線材,又賺一筆。之後 iPhone 16 先去除動態島,造一個隱藏式前置鏡頭屏幕。反正果粉都一定會買單,他們受不了 Android 手機,覺得用上手很沒有安全感。

如果說他們甚至是想完全去除充電接口,直接用無線充電解決問題,那即是未做到用戶基本需求,直至跳到未來,這種跳步玩法不切實際,有機會製造出更多麻煩,所以我也不看好 eSIM 的前景。

所以,在蘋果未有推出一部能令我完全滿意的手機之前,我都決意要買 Android 旗艦手機,不買 iPhone,因為吞牙膏是不健康的做法。

一出消費劵係數碼通上台出左部iphone14,用左幾日感覺都好幾好呀
琴晚打左成晚機都係消耗左10幾%電同埋真係順左好多

14pro唔會啊,充滿電都可以用成日啊。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]