• 瀏覽: 85,314
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
小弟已經由 N1 root 左做 Desire, 初步使用感覺非常爽~~~
不過我想請問一下, 佢個 phonebook 可唔可以淨係 show 我 gmail 入面 o既 通訊錄?
因為而家個 phonebook 同時間顯示我 gmail 入面 o既 通訊錄 & sim card 入面 o既 通訊錄, 搞到重複哂.
萬分感謝.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leewl 於 2010-4-14 08:26 PM 發表

小弟已經由 N1 root 左做 Desire, 初步使用感覺非常爽~~~
不過我想請問一下, 佢個 phonebook 可唔可以淨係 show 我 gmail 入面 o既 通訊錄?
因為而家個 phonebook 同時間顯示我 gmail 入面 o既 通訊錄 & sim card  ...
phone book -> menu -> view

回覆 引用 TOP

---Nand backup (備份現有的rom,備份資料會壓縮在SDcard裡面) ##想保留原裝rom記得做這步驟##
我想問做左呢個step 之後想還原返n1個rom就間呢個??
---Nand restore (還原Nand 的backup rom)
請c兄幫幫手..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yj5ng2fi4 於 2010-4-14 10:35 PM 發表

---Nand backup (備份現有的rom,備份資料會壓縮在SDcard裡面) ##想保留原裝rom記得做這步驟##
我想問做左呢個step 之後想還原返n1個rom就間呢個??
---Nand restore (還原Nand 的backup rom)
請c兄幫幫手..
\
yes...如果備份之後...之後選Nand restore會可以選返之前backup的原裝rom..如果沒有記錯的話,係以日期命名

[人類的文明,一切由模仿開始]
www.centaline-rs.com

回覆 引用 TOP

cm5.06 test3 for nexus one
test3 download link:
http://n0rp.chemlab.org/android/ ... N1-test3-signed.zip

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-4-14 22:58 發表

cm5.06 test3 for nexus one
test3 download link:
http://n0rp.chemlab.org/android/nexus/testing/update-cm-5.0.6-N1-test3-signed.zip
已經FLASH左,但感覺沒什麼分別!
只是多了按兩下可以波波解鎖!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-15 12:10 AM 發表

哈哈,我已經mo機試啦...之後就要靠你拉..edward0504^^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-4-14 22:48 發表

\
yes...如果備份之後...之後選Nand restore會可以選返之前backup的原裝rom..如果沒有記錯的話,係以日期命名
nand backup 個rom係save係SDcard邊個dir?
如果我 root > nand backup > 界SD card partition for App2SD, 係咪即係個backup冇左?
係咪個個原裝rom一樣架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FactS 於 2010-4-15 02:33 發表

nand backup 個rom係save係SDcard邊個dir?
如果我 root > nand backup > 界SD card partition for App2SD, 係咪即係個backup冇左?
係咪個個原裝rom一樣架?
SAVE係nandroid裡面但如partition張sd,那就乜都冇晒!
其實要個原裝rom做乜?一root左機後,就算張flash番原裝rom,應都都冇了保養,除非好似有位ching咁,直情開唔到機,那htc才會修!

回覆 引用 TOP

Thank you! this is very helpful because i just got my new N1 phone

回覆 引用 TOP

CM已出了5.0.6 STABLE ROM.
有興趣可上去DL!

回覆 引用 TOP

想問聲2.1可以換Theme嗎? aHome用唔到!

回覆 引用 TOP

有冇人明=_=??
Live Wallpaper Backgrounds
1.Extract the .zip
2.Copy LWP1-7 on the root of SD Card
3.Open Metamorph select existing theme
4.Select the LWP# file that has the BG's you want
5.Select the LWP#.thm in that folder and apply!
Enjoy

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-4-14 10:48 PM 發表

\
唔該晒C兄
我又想問下唔知邊度有Alpha 21(CIME 速成..)既version download.?.?我搵唔到邊度有...�請請

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-15 12:10 AM 發表

請問CM5.0.5 同5.0.6 有咩分別???

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]