• 瀏覽: 84,528
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
CM5.0.6----桌面及MENU可360度旋轉,MENU直5格、橫7格!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-17 10:45 AM 發表

CM5.0.6----桌面及MENU可360度旋轉,MENU直5格、橫7格!
Thank you!!! I try to use 506 but now back to CM-5.0.5.3-GrimmsMod-Helix_Launcher2 + Desire Camera...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Handsomeman 於 2010-4-17 12:30 PM 發表

Thank you!!! I try to use 506 but now back to CM-5.0.5.3-GrimmsMod-Helix_Launcher2 + Desire Camera...
X2

回覆 引用 TOP

我想問係分割咗sd先裝rom定掉返轉??我攪咗好耐都未得...
我係用n1裝Desire介面佢係唔係佢入面有app2sd??我有冇少咗步驟未做???我有superboot有unlook!!!咁仲要唔要busybox??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-19 16:22 發表

我想問係分割咗sd先裝rom定掉返轉??我攪咗好耐都未得...
我係用n1裝Desire介面佢係唔係佢入面有app2sd??我有冇少咗步驟未做???我有superboot有unlook!!!咁仲要唔要busybox??
係先分割SD咭後再裝ROM!
一分割SD咭時,將咭會重新FORMAT過,裡面的資料會冇晒!

回覆 引用 TOP

咁點先可以用app2sd??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-19 17:59 發表

咁點先可以用app2sd??
樓主肯定冇爬晒呢43頁!
請睇#182

回覆 引用 TOP

我有跟足但係都係唔得.......我都唔知錯咗O係咩步驟度HELP

回覆 引用 TOP

邊到多n1保護套賣? 帶左套有冇得掛電話繩?
仲有...n1支唔支援flash ga

回覆 引用 TOP

點樣update recovery去1.7.0?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bencptam 於 2010-4-20 02:19 PM 發表

點樣update recovery去1.7.0?
http://docs.google.com/leaf?id=0BxjBkwdxwdVLNTJkOTg5ZmEtMmVhNS00MjMzLWFiMzktNWUxODhmNDUzZmVm&hl=zh_TW
recovery 1.7.0 一鍵安裝版

使用說明: (確保root機後先安裝recovery,如果之前未做過次動作)
(手機係關機狀態下)按住軌跡波並開機,進入fastboot界面,打開解壓後的recovery文件夾里,執行裡面的Normal recovery 1.7.0.bat 或
CM recovery 1.7.0.bat,自動flash recovery為1.7..0版本,flash完就可以拉.

PS:Normal 同 CM version(即CyanogenMOD version) 其實差唔多,不過CyanogenMOD version對自己的rom做左少許優化,如果經常用CM rom建
議使用,不過如果經常轉其他唔同的rom建議用Normal version.

注意:如果本身有用app2sd的功能升級到1.7.0版本需要重裝系統.所以之前要備份

[人類的文明,一切由模仿開始]
www.centaline-rs.com

回覆 引用 TOP

我有ROOT有SUPERBOOT有Partition sdcard先安裝Alpha 21同
安裝desire rom的通用補丁...................但點解都開唔到APP2SD點解錯在邊????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Handsomeman 於 2010-4-17 12:30 PM 發表

Can't found the photo in SD card. But can see the photo in 圖片庫. When I use file explorer to open the folder. I can't found the photo. Anyone know about this issue? Is it a bug?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-21 00:55 發表

我有ROOT有SUPERBOOT有Partition sdcard先安裝Alpha 21同
安裝desire rom的通用補丁...................但點解都開唔到APP2SD點解錯在邊????
desire rom 好似係睇唔到app2sd!
只要睇睇你張sd咭可用係幾多gb,就知到已分了!

回覆 引用 TOP

咁我想問係睇唔到家用唔到??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]