• 瀏覽: 84,528
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
啊..得左喇 真係唔該哂
搞左成日,原來禁簡單

回覆 引用 TOP

我想問下~每一次flash rom 時要Wipe(每一次flash rom前必須要做的動作##目的是相當于格式化之前個系統##,裡面有5項選擇除"Wipe SD:ext partition"外,其它4項都要由下至上執行一次,注意係由下至上,由"Wipe rotate setting"開始執行)

但係我係mobile01見到"http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=423&t=1435633&r=2&last=19042888"

"第一次"刷入前要特別注意的務必先執行Wipe data/ factory reset, 其實係未我禁左factory reset 就可以唔洗由"Wipe rotate setting"開始執行)

回覆 引用 TOP

想轉LIVE WALLPAPER=_=但睇唔明,HELP
Live Wallpaper Background Changer

*This was only tested on Cyanogen Mod 5.0.5.6 Test-2!
**Make sure when you apply the MetaMorph your using a normal still wallpaper!

Install
Live Wallpaper Backgrounds
1.Extract the .zip
2.Copy LWP1-7 on the root of SD Card
3.Open Metamorph select existing theme
4.Select the LWP# file that has the BG's you want
5.Select the LWP#.thm in that folder and apply!
Enjoy

Download Live Wallpaper Backgrounds for Metamorph - mydroidfiles.com/haxzamatic/LWP%20CM%205.0.5.6%20Changer.zip

回覆 引用 TOP

各位 ching 我用完裝 rom 無 root 機,但唔知點解成日部機都會去了打完電話無後收唔到線咁,我按收線 ( 即中間紅色制) 沒有反應,按下邊的四個制亦沒反應,要按開機制一次 ( 即機頂那制)之後再按開機制一次, 再次見到 打完電話無後收唔到線後,再按一次開機制,才見到 key lock 我橫拉畫面,好麻煩,有無 ching 知乜事呢﹖還有我用藍芽耳機好唔穏定,講電話時對方聽一時大聲一時又細聲,要off 左藍芽再次接上才回好少少。但收了線之後一段時間再打出電話又係咁,有無 ching 有同樣情況呢﹖

回覆 引用 TOP

你可以試下用其他的打電話軟件,有沒有同樣情況,如一樣就可能係部機嘅touch問題!
即根本按不到收線!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-27 10:09 AM 發表

各位 ching 我用完裝 rom 無 root 機,但唔知點解成日部機都會去了打完電話無後收唔到線咁,我按收線 ( 即中間紅色制) 沒有反應,按下邊的四個制亦沒反應,要按開機制一次 ( 即機頂那制)之後再按開機制一次, 再次見 ...
因為你個LAUNCHER / 發射器 FORCE CLOSED,仲有想問下可以唔ROOT機而裝ROM?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-27 12:16 發表

因為你個LAUNCHER / 發射器 FORCE CLOSED,仲有想問下可以唔ROOT機而裝ROM?
佢應該係講"原裝ROM"!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-27 10:09 AM 發表

各位 ching 我用完裝 rom 無 root 機,但唔知點解成日部機都會去了打完電話無後收唔到線咁,我按收線 ( 即中間紅色制) 沒有反應,按下邊的四個制亦沒反應,要按開機制一次 ( 即機頂那制)之後再按開機制一次, 再次見 ...
咁我知咩事啦
就係你用TASK KILLER果類APPS CLOSE左LAUNCHER/發射器,你要將LAUNCHER/發射器放入IGNORE LIST先好KILL TASKS

回覆 引用 TOP

想問聲 CM5.0.3 同 CM5.0.6 有d咩野bug? 有咩分別(除左優化之外...) thank you!!!

回覆 引用 TOP

[引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-27 10:09 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=249001226&ptid=11603286]
[/url]

quote]原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-27 12:16 PM 發表

因為你個LAUNCHER / 發射器 FORCE CLOSED,仲有想問下可以唔ROOT機而裝ROM? [/quote]

唔該呀...ching !我的確係打錯字,係原裝 rom ,he~ he!

回覆 引用 TOP

唔該呀...ching !我的確係打錯字,係原裝 rom ,he~ he!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-27 10:09 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=249001226&ptid=11603286]
[/url]
引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-27 12:26 PM 發表

咁我知咩事啦
就係你用TASK KILLER果類APPS CLOSE左LAUNCHER/發射器,你要將LAUNCHER/發射器放入IGNORE LIST先好KILL TASKS
唔該呀 ching,但點樣將LAUNCHER/發射器放入IGNORE LIST呀 我唔識喎,請教下我。我都唔知個發射器放在哪裡 我在 astro 找不到

回覆 引用 TOP

各位 ching,我用藍芽耳機好唔穏定,講電話時對方聽電話時,一時大聲一時又細聲,要off 左藍芽再次接上才回好。但收了線之後,一段時間再打出電話又係咁,( 即對方聽電話時,有時大聲,有時又細聲) 請問有無 ching 有同樣情況呢﹖但我的藍芽耳機在其他電話用又沒有這情況!

回覆 引用 TOP

CHING我想問我ROOT左機之後~
用MARKET ENABLER買左D APPS.
如果我FLASH左第二D ROM會唔會無左個APPS要再比$ DL過嫁呢?

回覆 引用 TOP

用astro manager backup左多app先咪得囉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]