• 瀏覽: 84,302
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
doc to go can run at nexus one ma????

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 goodhomehk 於 2010-2-22 12:03 發表

樓主有冇以下問題
就係轉輸入法時(長按欄位)成日都要轉兩次先轉到
例如android鍵盤轉蒙恬輸入法或反轉要轉兩次先轉到
雖然不是大問題, 不過師兄們有冇試過?
我都有呢個問題,但只係用Note Everything果陣先會出現,其它程式並未有問題...

LG Optimus G

回覆 引用 TOP

請問有冇內置收音機(唔洗上網聽果種)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitkityck 於 2010-2-22 09:25 PM 發表

doc to go can run at nexus one ma????
yes it can

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-2-22 01:57 PM 發表

咁多位ching,乜野叫做sdk???
軟體開發套件Software Development Kit, 即 SDK)一般是一些被軟件工程師用於為特定的軟件包軟件框架、硬件平台、作業系統等建立應用軟件的開發工具的集合。
PS:維基幫到你^^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jeffreynhc1 於 2010-2-23 12:06 AM 發表

root the N1 and use htc desire rom i think it can support FM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-2-22 01:46 PM 發表

ching,我想問下係咪有其他嘅介面可以dl?(openhome、pandehome等)
但我搵唔到係邊到可以dl!
暫時N1唔支援openhome或ahome可能系統問題,要等更新
現在只能root機之后安裝andexplorer和metamorph組合軟件更新主題,一般係修改圖標同改D bar顏色

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitkityck 於 2010-2-22 09:25 PM 發表

if you want read DOC, DOCX, TXT, XLS, XLSX, CSV, PPT, PPS, PDF. you can search "OfficeSuite Viewer" in Market
if you want edit ms office file...you can search "Documents To Go" in Market ,but hongkong only free version,lock some function

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jeffreynhc1 於 2010-2-23 12:06 AM 發表

暫時宜家mo方法用到N1 FM功能,不過N1 硬件係有FM晶片,要等之後官方update先可以,同本身N1 wifi都係可以支援N都係lock jor

回覆 引用 TOP

咁用earphone聽歌既quality ok ma?

我都想買一部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 himhim8615 於 2010-2-23 01:16 AM 發表

咁用earphone聽歌既quality ok ma?

我都想買一部
比iphone音色還要好(我一般iphone幫同事都一致認為)*呈幾何時我都係iphone幫會長*,不過暫時缺少EQ,不過已經足夠
PS:試用比較earphone係UE2

回覆 引用 TOP

請問我成功從電腦Outlook中會出「聯絡人」與「行事曆」各一個CSV file,而且成功會入了聯絡人到gmail,可是當會入行事曆時就出現上載出現問題,可能是我用開的outlook發生衝突......我又嘗試過將gmail與yahoo mail共享,諗住yahoo行事曆可以會入file再轉去gmail,點知都係唔得
請問重有咩方法可以將WM用開的行事曆過去gmail到??? Thanks

回覆 引用 TOP

我用curise.. 而家等緊desire轉機. 有個小問題(其實係百痴問題).. 希望可以解答
sync行事曆及電話部 (最主要係backup部機既野), 但係因為本身電腦只用outlook express. 試過專登installl ms outlook, 點知一sync就將電話既野剷哂. 所以有陰影...
想問下google係咪有方法可以sync? 可否教教??
謝謝!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 toobegood 於 2010-2-23 02:15 AM 發表

請問我成功從電腦Outlook中會出「聯絡人」與「行事曆」各一個CSV file,而且成功會入了聯絡人到gmail,可是當會入行事曆時就出現上載出現問題,可能是我用開的outlook發生衝突......我又嘗試過將gmail與yahoo mail共 ...
剛剛做左個實驗,但結果係完全mo問題可以同步行事歷與N1,
比個步驟你參考下
首先我是用office outlook 2003,編輯好行事歷,點選outlook的選項"檔案"->"匯入及匯出"->"匯出至檔案"->"Comma Separated Values (windows)"->"行事歷"->之後改名就可以了,記住這里要加后綴CVS.
之後進入google的日歷,在設定里面找到"匯入日歷"
最後在手機同步就可以

PS:如果你軟件真係有沖突,咁你只可以等HTC官方網站sync同步軟件for N1,或者最簡單方法就係之後編輯行事歷都系google 日歷編輯^^"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sorman88 於 2010-2-23 03:38 AM 發表

我用curise.. 而家等緊desire轉機. 有個小問題(其實係百痴問題).. 希望可以解答
sync行事曆及電話部 (最主要係backup部機既野), 但係因為本身電腦只用outlook express. 試過專登installl ms outlook, 點知一sync就將 ...
宜家暫時HTC的sync軟件唔支援N1,不過其它HTC android機款就有,Desire都唔會例外.
至于htc sync同步軟件方面,係真係有機會會將手機資料同步覆蓋到PC上,所以設定方面要睇清楚.不過宜家可以通過google gmail里面的聯絡人方便同步到手機,快捷又安全^^

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]