• 瀏覽: 84,288
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
引用:
原帖由 eugene0125 於 2010-2-23 04:33 PM 發表

Question
1. gmail app - when I reply an email, it always open up a new thread  ...
唔好意思....英文理解能力有限...
你意思係回覆email睇唔到引言?只會開個新post?如果係呢個問題,無解^^" mo試過..或者有機會比你虛擬keyboard遮住
另外game方面我會儘快post出來分享^^ ps;希望你明白中文

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 cwl745 於 2010-2-23 21:25 發表

唔好意思....英文理解能力有限...
你意思係回覆email睇唔到引言?只會開個新post?如果係呢個問題,無解^^" mo試過..或者有機會比你虛擬keyboard遮住
另外game方面我會儘快post出來分享^^ ps;希望你明白中文
我想問下ching你有冇root機??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-2-23 09:18 PM 發表

hkime----如冇記錯好似係keyboard左下角第2個制,每按一次會轉一種輸入法!
同埋如已裝了hkime,應該會有得揀!
ps:我裝埋手寫,如按寊輸入欄,佢會比我揀(順序):
android keyboard
hkime
蒙恬輸入法
洗唔洗裝lime?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-2-23 12:28 PM 發表

咁多位CHING,想搵兩款軟件,N1用:
1).聽歌軟件,跟機那APP,一lock後自動停播!有沒有lock後仍繼續播歌的?
2).上鎖----類似s2u2,或wm6.5跟機那種?

thks!
本身聽歌軟件應該唔會lock機唔會停..有機會好似35樓ching話比killer kill jor..我記得有個killer軟件有呢個功能,不過n1有個功能就係拔掉earphone就會自動停播^^
另外上鎖軟件主題係有,不過要root機先可以(即破解,如果需要可以發短消息比我,我再post個教程比你)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kpleungs 於 2010-2-23 09:32 PM 發表

洗唔洗裝lime?
唔需要.................lime係早前軟件...繁複難用所以現在已經比淘汰
PS:43樓有你需要的答案..可以去參考下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-2-23 09:28 PM 發表

我想問下ching你有冇root機??
rooted   e+測試緊desire rom

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-2-23 09:36 PM 發表

唔需要.................lime係早前軟件...繁複難用所以現在已經比淘汰
PS:43樓有你需要的答案..可以去參考下
係bor,睇唔到tim=.=
仲有呢,我想問下,點樣先可以將部nexus one中文化?
而且,我用個叫手機電視既app既時候,一開始就會話開唔到,要熄

回覆 引用 TOP

有冇人知有咩軼件可以將CONTACT同FACEBOOK的人的頭像同步?
我DOWN左FACEBOOK SYNC。。
但係呢個APP只可以自動MATCH。。
例如我電話有人叫JAMES。。FACEBOOK有人叫JAMES,佢先會MATCH。。
有冇一D軼件係可以手動MATCH 架??THX

回覆 引用 TOP

我都有這問題。

同埋相機中間有紅色一撻。
引用:
原帖由 MayJay 於 2010-2-22 02:41 AM 發表

你部nexus one個touch screen會唔會間中移位要重開,同埋有時load唔到相.......

回覆 引用 TOP

我想問我係設定入面見到部機得返70mb 但睇app 我只係用左一半仲有200 幾mb, 係咪俾n1 lock 左?

回覆 引用 TOP

以我所知,N1有512RAM
但係我部N1,開左機,睇TASK KILLER話仲有50MB左右
我KILL 左D TASK後,最多都係100MB左右
我見好多C-HING話有100-250MB未用...
係咩問題令我部N1得O甘少RAM未用呢?(P.S. 我既N1未ROOT)
仲有task killer 中,"Launcher" 係咩黎?
仲有,我INSTALL左USB DRIVER,但我用USB CABLE可唔可以改SD卡既野?

題外話,我都INSTALL左google earth ,幾有趣,值得INSTALL

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-2-23 21:38 發表

rooted   e+測試緊desire rom
ching,我就係想root呢個rom,測試完後可否告知個結果?
另外,如果root完後部機有乜問題,是否可裝回跟機嘅rom,如不可是否已沒保養?
*因用慣wm,如up左第三方d rom,有事時可裝回跟機rom攞番去代理整,android機唔知得唔得?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-2-23 09:18 PM 發表

要網上下載n1 驅動先可以,今晚post條link比你
多謝師兄先 !

回覆 引用 TOP

我想問問有冇咩軟件可以好似ipod 咁, 倒數一定時間可以關左個音樂, 唔係關機??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenlamhk 於 2010-2-23 11:59 PM 發表

以我所知,N1有512RAM
但係我部N1,開左機,睇TASK KILLER話仲有50MB左右
我KILL 左D TASK後,最多都係100MB左右
我見好多C-HING話有100-250MB未用...
係咩問題令我部N1得O甘少RAM未用呢?(P.S. 我既N1未ROOT)
仲有t ...
我果部都係通常50MB左右
KILL完最多11X~12X

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]