• 瀏覽: 84,673
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
引用:
原帖由 cwl745 於 2010-3-30 11:38 PM 發表

爬文...呢個post有介紹 ..係第一版
Droid Explorer   連接n1到pc的軟件,可以管理SD卡同PC安裝軟件到手機上,系統裡面的文件就唔好隨便亂動^^"不過前提要首先安裝N1的PC usb驅動程序http://de.codeplex.com ...
thx a lot!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
7.共享3G網絡
只要用usb連接PC或notebook,只會在"設置"->無線與網絡->internet Tethering(tick返就可以)

C HING 我在無線與網絡->裡找不到>internet Tethering,請幫忙,唔該

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-2 14:15 發表

7.共享3G網絡
只要用usb連接PC或notebook,只會在"設置"->無線與網絡->internet Tethering(tick返就可以)

C HING 我在無線與網絡->裡找不到>internet Tethering,請幫忙,唔該
好似係cm rom先有!
**原本個rom唔知有冇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-2 02:52 PM 發表

哎呀,我都ng知道有mo  ::>_<::

[人類的文明,一切由模仿開始]
www.centaline-rs.com

回覆 引用 TOP

有冇人部NEXUS ONE 在鎖機一段時間後會突然響一下
知唔知代表乜?
我成日都聽到佢響一下但又唔知代表乜
好肯定唔係信息唔係來電唔係鬧鐘
另外..唔知點解有時解LOCK 後,部機會自動去左傾完電話果個畫面...之後狂按都按唔到...要再按鎖機畫面先可以成功解鎖....
請C HING 教我如何解決

回覆 引用 TOP

我想問下我用Task Manager kill 左地圖, setting etc.
之後熄埋個Task Manager
但過多兩分鐘再開多次個TM, 個地圖仲係到...
我明明kill左..點解佢又會自己開返既?

有冇ching又係有咁既情況?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-2 02:52 PM 發表

請問 c hing  cm rom 點裝的﹖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boris87 於 2010-4-3 12:19 AM 發表

有冇人部NEXUS ONE 在鎖機一段時間後會突然響一下
知唔知代表乜?
我成日都聽到佢響一下但又唔知代表乜
好肯定唔係信息唔係來電唔係鬧鐘
另外..唔知點解有時解LOCK 後,部機會自動去左傾完電話果個畫面...之後狂按 ...
我都有同樣情況呀!

回覆 引用 TOP

Root 左其中兩個有趣功能

Color Trackball LED: sms, missed calll, gmail..etc 每個可以set唔同顏色Alert

LED電筒: 極之方便, 有兩個光度

附件

n1colorled.jpg(167.31 KB)

2010-4-4 06:15 PM

回覆 引用 TOP

我個弧形開機鎖突然由左邊轉了去右邊,有無人幫到我呢?唔該各位

回覆 引用 TOP

i used sonyericsson X10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 R^O^Y426426 於 2010-4-4 07:17 PM 發表

i used sonyericsson X10
等我拿JOR X10先幫你

[人類的文明,一切由模仿開始]
www.centaline-rs.com

回覆 引用 TOP

xda那邊好似出左個desire rom有藍芽的話
現dl緊,flash完睇下得唔得先!
XDA那個ROM始終用唔到藍芽,但國內有個網,將呢個DESIRE ROM改了後,就可用!

回覆 引用 TOP

各位 c hing.....我想問root 機後部機是否快d呢﹖如果唔係做乜要root機呢﹖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-5 00:29 發表

各位 c hing.....我想問root 機後部機是否快d呢﹖如果唔係做乜要root機呢﹖
可以裝App去SD (裝得極多app黎講係smooth D)
多D Ram用
可以當usb/wifi modem
可以用其他Rom (e.g. HTC Desire)
改字庫, 睇到香港字
Trackball燈仔可以有顏色Notifications
等等等等

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]