• 瀏覽: 85,002
  • 回覆: 7
  • 追帖: 21
I found the most down side of N1 for me - cannot login to HKJP wap(3G) betting.....

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我現在都想root機,看過之前好多文都比較推薦CM 5.0.6果個,但我見其人心木forum話好似有個口女中Alpha21(好似)都幾好仲可以玩Facebook Flash game...我想問CM果個可不可玩Flash game 及有收音機呢? Thanks a lot!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-12 12:38 PM 發表

收音機.....實則上仍未用到!
cm rom仍未玩到flash game!
而desire rom / cm rom....各有各好,主要係睇下邊個rom岩你!
而我就會用晒兩個rom!
一個用一個backup,要用個時restore番就可以!
Thanks for your reply and let me think think sin!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwl745 於 2010-4-10 11:22 PM 發表

應該都係wipe的問題...第二項最好做兩次,之後再做第一項...特別係由desire轉cm rom
me too... I just root to the latest version...

回覆 引用 TOP

我已跟足做,最後開機都是去番N1原本的樣.....我已flash了CM5.0.3, 看見Mod version 都是5.0.3-N1....有無朋友可help me呢?? Thanks!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-14 09:44 AM 發表

ching,是否應該係5.0.5.3?
如cm rom,開機都是跟原裝n1一樣,只不過是畫面出"x"字是藍色,不是4色!
Yes, 5.0.5.3-N1, 不是藍色,是4色及基本上和原身的OS全一樣...等於無root過,不過好似多左一些之前無的東西e.g. Dev tools, Superuser Permission, Wifi 有tithering等等...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savio999 於 2010-4-14 11:32 AM 發表

你開機如果有個UNLOCK左既鎖係到就=ROOT左
而5.0.5.3-1係用原廠ROM去加強,所以開左機之後個樣係一樣架
而DESIRE ROM就係HTC SENCE樣
唔怪得之啦!! thanks so much!! 不過見Desire rom 幾靚但好似好食電....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shanlee 於 2010-4-10 07:29 PM 發表

樓主,求救呀!剛剛刷左cm5.0.6 test2,但係無左 Market 個apps.而家上唔到去download番d apps 請幫忙!!!
好似要flash埋個google補丁先得!!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]