• 瀏覽: 84,674
  • 回覆: 696
  • 追帖: 21
引用:
原帖由 cwl745 於 2010-4-21 12:29 AM 發表

http://docs.google.com/leaf?id=0BxjBkwdxwdVLNTJkOTg5ZmEtMmVhNS00MjMzLWFiMzktNWUxODhmNDUzZmVm&hl=zh_TW
recovery 1.7.0 一鍵安裝版

使用說明: (確保root機後先安裝,如果之前未做過次動作)
(手 ...
跟左你做..唔知點解入左recovery個介面..下面都系寫住1.6.2 到底咩事...

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
轉載Pandora博客作N1更新(通用補丁不適合用係Pandora的整合rom,因為都已經內置jor)
(更新修補檔包括App2sd如果想使用先進化分割,如果作分割會自動使用app2sd。如果不需要使用就不用理會)
呢一個係唔係以經有APP2SD入面???點解我用唔到???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-22 00:45 發表

咁我想問係睇唔到家用唔到??
睇唔到但用到!

回覆 引用 TOP

Amendmp3內碼轉換程序..指定目錄轉換,解決歌曲名字文字,中日韓都可以
https://docs.google.com/leaf?id=0BxjBkwdxwdVLZmM0NjdiNGUtYmI5Zi00Y2Y2LWFmYTMtODQxMWE1MThkMWEx&hl=zh_TW

[人類的文明,一切由模仿開始]
www.centaline-rs.com

回覆 引用 TOP

邊個desire rom用到app2sd??我比攪到頭大晒.............成日用唔到app2sd..........我有咩部份錯咗高人指教

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-22 07:21 PM 發表

邊個desire rom用到app2sd??我比攪到頭大晒.............成日用唔到app2sd..........我有咩部份錯咗高人指教
我懷疑地用緊果個desire A21r係冇app2sd.........我見佢要俾錢會員先可以自己簡要d咩app係個rom入面

回覆 引用 TOP

吓.........咁邊個rom先有app2sd??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-23 09:19 AM 發表

吓.........咁邊個rom先有app2sd??
CM series 5.0.3 or 5.0.6

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savio999 於 2010-4-23 08:12 發表

我懷疑地用緊果個desire A21r係冇app2sd.........我見佢要俾錢會員先可以自己簡要d咩app係個rom入面
APP2SD好似係你DL個D APP去SD咭,唔關原本有嘅APP事!
你可以睇下你張SD咭內存幾多,如本身係8GB,但總空間可能得6GB多數

回覆 引用 TOP

我係modaco到睇
佢kitchen rom係有得俾你自己選要d咩
而佢有d係kick左,但app2sd係冇kick到

我搵唔到cm5.0.6邊到有得dl,有冇邊位ching知道??

回覆 引用 TOP

小弟用 CSL, 3G 一時上到網一時上唔到 (電話有顯示 3G 個 icon, 但係用 browser 開唔到野), 好似同 APNdroid off 左一段時間後再 on 有關. 要熄機開過先得 (APNdroid off 左再 on 唔得). Search 舊 post 有人話 wifi on 左再 off 返就得, 但小弟試過都係唔得. 各 c hing 有乜計??

另外就係 wifi 問題.... 離開屋企之後 off 左 wifi, 返屋企 on 返, 就好多時上唔到, 熄 nexus 開過唔得, 熄 wifi 再開唔得, 要 reboot router 先得. 問題又係邊? 試過 router set 左 reserve IP address (192.168.1.102) 俾部 nexus, 都係唔得. 定係小弟唔識 set? 我用 tp link router, DHCP address reservation 度 set. 另外 IP & MAC binding  度又 set 左nexus 用 192.168.1.102 (其實唔太知呢兩樣野係乜意思)

仲有第三個問題, accounts and sync settings , tick 左 auto-sync, 意思係會 sync 入左果兩個 account (facebook and google)? 因為我見同一版入面, 個facebook account 可以揀 contacts, google account 可以揀 contacts, calendar, gmail. 係咪 tick 左 auto-sync 就即係 sync 呢幾樣野, 其他野唔關事? email 個  apps 度 入左既其他 accounts, e.g. hotmail, 會唔會 sync 埋? facebook 既 notifications, profile updates, new post, etc..... 又會唔會 sync 埋? 我係各個email account 度 set 左 check email every one hour, facebook 都係 update every one hour. 但覺得個 email 係鍾意又sync 下, 唔係 every one hour. 個 facebook 有時仲要手動先得. 好亂, 唔知佢想點.

問題很多, 請各師兄幫手. 謝謝

回覆 引用 TOP

用緊desire rom,剛剛先知morelocale2可用中文

回覆 引用 TOP

唔該我想問..點樣先可以用usb連接到電腦同nexus one做文件傳輸 ,我已經裝左usb 驅動..裝置管理員都見到Android phone
之後係唔係要dl一個程式先可以傳file 我每次都要抽張sd卡出黎先入到野......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bubu8446 於 2010-4-25 01:12 發表

唔該我想問..點樣先可以用usb連接到電腦同nexus one做文件傳輸 ,我已經裝左usb 驅動..裝置管理員都見到Android phone
之後係唔係要dl一個程式先可以傳file 我每次都要抽張sd卡出黎先入到野......
唔駛再dl程式!
你用緊乜野ROM?
如果係原裝或CM ROM,可以把上面白色條BAR拉落o黎,然後按"usb已連接",再按"掛載"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savio999 於 2010-4-24 08:36 發表

我係modaco到睇
佢kitchen rom係有得俾你自己選要d咩
而佢有d係kick左,但app2sd係冇kick到

我搵唔到cm5.0.6邊到有得dl,有冇邊位ching知道??
可上xda、cyanogenmod呢兩個網!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]