• 瀏覽: 84,745
  • 回覆: 189
  • 追帖: 21
引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-21 00:55 發表

我有ROOT有SUPERBOOT有Partition sdcard先安裝Alpha 21同
安裝desire rom的通用補丁...................但點解都開唔到APP2SD點解錯在邊????
desire rom 好似係睇唔到app2sd!
只要睇睇你張sd咭可用係幾多gb,就知到已分了!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 katokit 於 2010-4-22 00:45 發表

咁我想問係睇唔到家用唔到??
睇唔到但用到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savio999 於 2010-4-23 08:12 發表

我懷疑地用緊果個desire A21r係冇app2sd.........我見佢要俾錢會員先可以自己簡要d咩app係個rom入面
APP2SD好似係你DL個D APP去SD咭,唔關原本有嘅APP事!
你可以睇下你張SD咭內存幾多,如本身係8GB,但總空間可能得6GB多數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bubu8446 於 2010-4-25 01:12 發表

唔該我想問..點樣先可以用usb連接到電腦同nexus one做文件傳輸 ,我已經裝左usb 驅動..裝置管理員都見到Android phone
之後係唔係要dl一個程式先可以傳file 我每次都要抽張sd卡出黎先入到野......
唔駛再dl程式!
你用緊乜野ROM?
如果係原裝或CM ROM,可以把上面白色條BAR拉落o黎,然後按"usb已連接",再按"掛載"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savio999 於 2010-4-24 08:36 發表

我係modaco到睇
佢kitchen rom係有得俾你自己選要d咩
而佢有d係kick左,但app2sd係冇kick到

我搵唔到cm5.0.6邊到有得dl,有冇邊位ching知道??
可上xda、cyanogenmod呢兩個網!

回覆 引用 TOP

你可以試下用其他的打電話軟件,有沒有同樣情況,如一樣就可能係部機嘅touch問題!
即根本按不到收線!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-27 12:16 發表

因為你個LAUNCHER / 發射器 FORCE CLOSED,仲有想問下可以唔ROOT機而裝ROM?
佢應該係講"原裝ROM"!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savio999 於 2010-4-30 14:40 發表

你係咪刷左desire rom ?
我想應該係用緊LIVE WALLPAPER!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻傻忠 於 2010-5-3 00:42 發表

整好左...但又有新ge 問題..alpha 21 打電話個到...按人名..打唔到電話...
完全唔知可以點樣撥號比人...係唔係有bug...唉..alpha 好似好多問題..
但desire 介面實用...都唔知點揀..
ALPHA 21,我都用過,但沒有這些問題!
樓主可否再FLASH多次試試?

回覆 引用 TOP

cm rom出了5.0.7-test 2
有興趣可試下!
http://n0rp.chemlab.org/android/nexus/testing/

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]