• 瀏覽: 84,532
  • 回覆: 11
  • 追帖: 21
N1 USB驅動   安裝方法好簡單,先設置->應用程式->開發->TICK返個USB除錯模式,下載到個驅動然后解壓,之後usb插入pc會彈出要安裝驅動,就選手動安裝,然后係手動安裝裡面指向解壓後的usb驅動文件夾,確定後就可以,如果想知道是否安裝成功,可以係電腦的"裝置管理員"最上面睇到"Android phone"http://djdoprkngutub.cloudfront.net/usb_driver.zip

N1 USB驅動 -我唔知是要黎做什麼的 ﹖
還有我在街上見人用3gs 接駁 net book 上綱,請問n1得唔得呢﹖如得我想知方法。
第二,rom 及補丁 又是什麼呢﹖
我未用過 smart phone 請見諒。

各師兄︰

可能對你地來講,我的問題太白痴,但請有好心人覆一覆我。

回覆 引用 TOP

7.共享3G網絡
只要用usb連接PC或notebook,只會在"設置"->無線與網絡->internet Tethering(tick返就可以)

C HING 我在無線與網絡->裡找不到>internet Tethering,請幫忙,唔該

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-2 02:52 PM 發表

好似係cm rom先有!
**原本個rom唔知有冇!
請問 c hing  cm rom 點裝的﹖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boris87 於 2010-4-3 12:19 AM 發表

有冇人部NEXUS ONE 在鎖機一段時間後會突然響一下
知唔知代表乜?
我成日都聽到佢響一下但又唔知代表乜
好肯定唔係信息唔係來電唔係鬧鐘
另外..唔知點解有時解LOCK 後,部機會自動去左傾完電話果個畫面...之後狂按 ...
我都有同樣情況呀!

回覆 引用 TOP

各位 c hing.....我想問root 機後部機是否快d呢﹖如果唔係做乜要root機呢﹖

回覆 引用 TOP

多謝 c hing

回覆 引用 TOP

各位 ching 我用完裝 rom 無 root 機,但唔知點解成日部機都會去了打完電話無後收唔到線咁,我按收線 ( 即中間紅色制) 沒有反應,按下邊的四個制亦沒反應,要按開機制一次 ( 即機頂那制)之後再按開機制一次, 再次見到 打完電話無後收唔到線後,再按一次開機制,才見到 key lock 我橫拉畫面,好麻煩,有無 ching 知乜事呢﹖還有我用藍芽耳機好唔穏定,講電話時對方聽一時大聲一時又細聲,要off 左藍芽再次接上才回好少少。但收了線之後一段時間再打出電話又係咁,有無 ching 有同樣情況呢﹖

回覆 引用 TOP

[引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-27 10:09 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=249001226&ptid=11603286]
[/url]
各位 ching 我用完裝 rom 無 root 機,但唔知點解成日部機都會去了打完電話無後收唔到線咁,我按收線 ( 即中間紅色制) 沒有反應,按下邊的四個制亦沒反應,要按開機制一次 ( 即機頂那制)之後再按開機制一次, 再次見 ...

quote]原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-27 12:16 PM 發表

因為你個LAUNCHER / 發射器 FORCE CLOSED,仲有想問下可以唔ROOT機而裝ROM? [/quote]

唔該呀...ching !我的確係打錯字,係原裝 rom ,he~ he!

回覆 引用 TOP

唔該呀...ching !我的確係打錯字,係原裝 rom ,he~ he!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jenny_sam 於 2010-4-27 10:09 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=249001226&ptid=11603286]
[/url]
各位 ching 我用完裝 rom 無 root 機,但唔知點解成日部機都會去了打完電話無後收唔到線咁,我按收線 ( 即中間紅色制) 沒有反應,按下邊的四個制亦沒反應,要按開機制一次 ( 即機頂那制)之後再按開機制一次, 再次見 ...
引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-27 12:26 PM 發表

咁我知咩事啦
就係你用TASK KILLER果類APPS CLOSE左LAUNCHER/發射器,你要將LAUNCHER/發射器放入IGNORE LIST先好KILL TASKS
唔該呀 ching,但點樣將LAUNCHER/發射器放入IGNORE LIST呀 我唔識喎,請教下我。我都唔知個發射器放在哪裡 我在 astro 找不到

回覆 引用 TOP

各位 ching,我用藍芽耳機好唔穏定,講電話時對方聽電話時,一時大聲一時又細聲,要off 左藍芽再次接上才回好。但收了線之後,一段時間再打出電話又係咁,( 即對方聽電話時,有時大聲,有時又細聲) 請問有無 ching 有同樣情況呢﹖但我的藍芽耳機在其他電話用又沒有這情況!

回覆 引用 TOP

藍芽的問題
各位 ching,我用藍芽耳機好唔穏定,講電話時對方聽電話時好細聲,之前果個要off 左藍芽再次接上才回好。但收了線之後,一段時間再打出電話又係咁,( 即對方聽電話時,,好細聲)我共換了三個藍芽耳機了,都沒有好轉,但當我用其他電話試又無問題喎, 請問有無 ching 有同樣情況呢﹖有沒有耳機介紹,或是電話本身的問題呢,我因每天都要揸車,現在很不方便呀!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]