• 瀏覽: 23,448
  • 回覆: 85
  • 追帖: 9
想問問...中文輸入法個個app叫咩名-0-???即係要send sms個時要打中文咁應該點做-0-

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-28 05:48 PM 發表

想問問...中文輸入法個個app叫咩名-0-???即係要send sms個時要打中文咁應該點做-0-
你用咩輸入法?

手寫: 蒙恬 (HandWritingIME)
速成: RCinput, Cedime, hkime, simplified cangjie keyboard
拼音/筆劃: GOOGLE PINYIN

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-28 06:13 PM 發表

你用咩輸入法?

手寫: 蒙恬 (HandWritingIME)
速成: RCinput, Cedime, hkime, simplified cangjie keyboard
拼音/筆劃: GOOGLE PINYIN
我搵唔到手寫既...我諗住係sms or D appointment個度用...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-28 06:40 PM 發表

我搵唔到手寫既...我諗住係sms or D appointment個度用...
手寫要另外裝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-28 06:40 PM 發表

http://filedeck.net/files/1M9JY6MM/HandWritingIME_1.04.rar
TRY

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edward0504 於 2010-4-27 12:27 PM 發表

應該唔駛!
我都未試過要broadcast ssid!
試過連左線之後 off 左個 SSID broadcast, 跟住就連唔到了.....
請問有冇特別 setup 方法?
引用:
原帖由 jiroglay17280 於 2010-4-28 05:16 PM 發表
7. 3G, wifi on/off 問題: 呢過問題我都有 除左樓主所講的解決方法 有沒有其他方法
試過樓上 c hing 講既 "quick settings", 都係唔得, 掉轉 on/off 次序就唔可以再用 3G 上網, 要關機開過. 但係 quick settings 幾好用, 好多 functions, e.g. silent/vibration mode, ring tone volume, flash light, battery life.... 值得推介

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 celebrex 於 2010-4-28 08:38 PM 發表

試過樓上 c hing 講既 "quick settings", 都係唔得, 掉轉 on/off 次序就唔可以再用 3G 上網, 要關機開過. 但係 ...
一掉轉就要開過機 呢個BUG真係好煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cacako1988 於 2010-4-28 06:42 PM 發表

手寫要另外裝
咁個app叫咩名??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-28 09:38 PM 發表

咁個app叫咩名??
上面POST左LINK啦我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-28 09:38 PM 發表

咁個app叫咩名??
睇黎呢位 ching 都唔係咁適合用 Android, 自己唔 search app 不特止, 又唔肯爬文, 連人地 post 埋條 link 俾你都唔 click 開黎睇, 同人地餵埋你到咀邊都唔肯自己趙有咩分別呢? 不如你問下你自己: Are you smart enough to use a SmartPhone?

回覆 引用 TOP

歡迎使用 www.landowner18.com
提供網上放盤, 租屋搵樓, 地產,地產代理, 香港房地產物業, Property agency 等資訊www.landowner18.com
引用:
原帖由 eunica 於 2010-4-29 12:27 AM 發表

睇黎呢位 ching 都唔係咁適合用 Android, 自己唔 search app 不特止, 又唔肯爬文, 連人地 post 埋條 link 俾你都唔 click 開黎睇, 同人地餵埋你到咀邊都唔肯自己趙有咩分別呢? 不如你問下你自己: Are you smart  ...
我就係搵過冇...照番之前個佢地比我個D名打落又唔岩..好似handset個度我打落去都冇...原來個app叫handcent, 大家都係上黎討論交流
無需用一D主觀針對既說話

順帶問問...開左app之後點樣關左佢...定係禁番home個時佢就關左...(因為我上網...禁home出番去再入原來佢幫我save左我走個時個版,)我想問下如果係咁唔關D APP既話係咪會越開越多而搞到部機慢..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-29 01:02 AM 發表

我就係搵過冇...照番之前個佢地比我個D名打落又唔岩..好似handset個度我打落去都冇...原來個app叫handcent, 大家都係上黎討論交流
無需用一D主觀針對既說話

順帶問問...開左app之後點樣關左佢...定係禁番hom ...
關APPS可以裝APPS,如TASK KILLER/TASK PANEL
或 入部機SETTING-->程式-->運行中程式

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-4-29 01:32 AM 發表

關APPS可以裝APPS,如TASK KILLER/TASK PANEL
或 入部機SETTING-->程式-->運行中程式
哦..我搵到啦....唔該晒

回覆 引用 TOP

market有冇啲cambridge/oxford既字典?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]