• 瀏覽: 23,454
  • 回覆: 85
  • 追帖: 9
尋日開始試關 SSID, 又得喎.......
可能因為我 update 左個 router firmware? 或者係 set 左 sleep policy 做  never? 做左好多野, 唔知邊個先係真正原因

字典有本叫 "concise oxford english dictionary"

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我想問問如果我部機不停係咁reboot咁點....應該會係咩事=0=

回覆 引用 TOP

剛剛訂左
想問下知唔知應該幾耐先送到??
dhl 送可唔可以揀時間, 因為屋企唔係成日有人
同埋想問下ipod touch / iphone 3gs d 機身貼o岩唔o岩用
上網搵到d 幾型既想order

花左幾日研究android 機
(機就換硬, 基本target/ 用途
resolutio 800x480, 播到片 轉唔轉format 高唔高清無所謂, 因為都係睇開rmvb 訂籠800x480
上網方便, 睇到 money 18/ 其他股網
相機無咩所謂, 依家用緊日本機12.1 mega pixel 都無upload 上網既集慣, 可能因為唔方便)

先係xt701 然後x10 再睇desire + N1  (噢跟住仲睇過下i9000 d 料...唔等lu)

開頭想xt701 貪佢平, 但睇睇下好似有d 唔對路, o個spec 咁仲我幾個月前賣左o個部hd...500mhz, 512ram 256rom...放棄
跟住x10 唔係咁o岩, 1. 太大部, 2. function 唔o岩用, 好少用fb/ twitter..., 3. 行1.6 無得up, 4. 太se style...放棄
desire 唔想揀
一來要等+貴
二來睇完
http://www.youtube.com/watch?v=BwT-HEeO9II
N1 感覺上順d + 清晰d

i9000純粹唔想等, 其實同desire/ N1 差唔多
只係轉左super amoled +4"
但真係好薄好吸引...

回覆 引用 TOP

打算join smartone 個 n1 plan
但有約係身
有無方法可以提早轉/ 可唔可以簽左先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plmnb 於 2010-5-1 02:26 AM 發表

剛剛訂左
同埋想問下ipod touch / iphone 3gs d 機身貼o岩唔o岩用

(機就 ...
應該聽日或者後日佢會 send email 俾你話 delivering, 收到 email 之後果日就會有貨, 超快.
DHL 由得佢送啦, 送唔到佢會打俾你約時間, 好似最遲夜晚十點都得, 不過如果得就唔好難為人地太夜送啦.
機身貼.... 唔太 sure. 但好似 N1 都有類似的, 但係全透明, 只係保護作用, 唔係為靚的
而家得閒可以上 google 網整下個 contact list, bookmark 之類 .... 咁之後收到部機, synchronize 就得了.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 celebrex 於 2010-5-1 03:47 AM 發表

應該聽日或者後日佢會 send email 俾你話 delivering, 收到 email 之後果日就會有貨, 超快.
DHL 由得佢送啦, 送唔到佢會打俾你約時間, 好似最遲夜晚十點都得, 不過如果得就唔好難為人地太夜送啦.
機身貼.... 唔 ...
引用:
原帖由 celebrex 於 2010-5-1 03:47 AM 發表

機身貼.... 唔 ...
Thx
and I have joined Smartone $238 + $12 plan x 18 months already
it is cheaper than the n1 plan with $267 x 24 months

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plmnb 於 2010-5-1 02:26 AM 發表

剛剛訂左

(機就 ...
送貨果度
有師兄三日入手
我就用左成個星期。

不過有得就o既,你星期一落order撞正佢地下一日係weekday,咁咪星期一落星期四到囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plmnb 於 2010-5-1 10:29 PM 發表

Thx
and I have joined Smartone $238 + $12 plan x 18 months already
it is cheaper than the n1 plan with $267 x 24 months

收到message話15/5號可以免費用IOM功能,咩一回事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cacako1988 於 2010-5-2 09:10 AM 發表

收到message話15/5號可以免費用IOM功能,咩一回事?
我收到果個MSG 係15/5 開始有得睇WIDE HD.....

G1, I9000, N1, Milestone, DEFY,Huawei X5, 2X, Arc S, Atrix, Pro+, Razr Maxx, 4X HD, N7, N4, Mi 2S

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 casper326 於 2010-5-2 09:24 AM 發表

我收到果個MSG 係15/5 開始有得睇WIDE HD.....
呀,個msg都有講。

回覆 引用 TOP

啱啱訂左N1
上面d apps好實用~仲有無其它apps必用架??
有無洗垃圾files(e.g. cookies, cache等)既apps?
thanks!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 celebrex 於 2010-4-26 11:35 PM 發表

買左部 nexus one 差唔多三個禮拜, 用落 so far so good.
購買前, 借 friend 的 iphone 玩過, 再係 PCCW 門巿玩過 nexus one, 再加埋網上 search:
nexus one vs. iphone:
nexus one:
靚畫面, 快 CPU, multi-task ...
無keyboard都係差D

回覆 引用 TOP

有冇ching 係pccw出機呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LonelyWalker 於 2010-5-2 02:14 PM 發表

啱啱訂左N1
上面d apps好實用~仲有無其它apps必用架??
有無洗垃圾files(e.g. cookies, cache等)既apps?
thanks!
有個POST講左10個必用既APPS~~
真係好好用@@
同埋RMAP一定要用~~可以唔使上網睇GPS地圖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plmnb 於 2010-5-1 10:29 PM 發表

Thx

me too!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]