• 瀏覽: 23,446
  • 回覆: 85
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 alexli198998 於 2010-4-30 11:11 PM 發表

我想問問如果我部機不停係咁reboot咁點....應該會係咩事=0=
my case: 我有兩次, 換舊spare 電, 佢連個台都未load到,logo都未出哂, 我就心急立即連上網同埋kill task
就係咁部機好似痴左線咁不停reboot reboot....
以後我等佢完全load哂先做野, 就無呢個問題
晤知你係咪差不多case.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
冇人提漂移問題?我間唔中有,好彩唔算密

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 野野夜孩子 於 2010-5-4 02:49 PM 發表

冇人提漂移問題?我間唔中有,好彩唔算密
其實飄移問題雖然存在. 但係除非你用multi touch, 用到打晒交叉. 如果唔係都應該唔會對日常運作影響好大.

O2 mini - 818pro - Softbank X01HT - Touch Dual - PALM 750 - Treo Pro - ASUS P320 - P565 - P835 - ASUS M20 - Touch Cruise 09 - A3100 - Magic - NeoTouch - Liquid - Milestone - XT701 - I9000 - Defy - G TAB - Atrix - GT 7.7 - Razr Maxx - Note 2 LTE - Huawei X1/Honor 7/M2 - HTC E8 - Samsung A9 - Sony XZs / XA2 Ultra

回覆 引用 TOP

n1連電連運費幾錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 susan001 於 2010-5-7 01:46 PM 發表

n1連電連運費幾錢?
唔要佢個搵笨豬火牛,大概4400
加多粒原裝電加兩舊

回覆 引用 TOP

1號訂前日收到, 用落十分滿意(ANDROID新手)
有無APPS可以快速清洗快取? 手動太煩...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LonelyWalker 於 2010-5-7 05:18 PM 發表

你意思係 task killer? Market 度有好多選擇, 我就用緊 EStrong task manager

另外想問問各位, 有冇 tips 另部機快D? 有時 load 野會少少慢. (最近開過既 apps, 再開時會好快, 但隔一陣再開又會慢返. 我估係佢擺左入 cache 度所以快. 但係就算我冇 kill task, 佢隔一陣都會慢返, 即係 cache 有限時??)

回覆 引用 TOP

thanks everyone for information (here or somewhere else), I have updated the first post

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LonelyWalker 於 2010-5-7 05:18 PM 發表

快取-CACHE 定 RAM?
如果清RAM,用ADVANCED TASK KILLER
如果清CACHE,用
http://filedeck.net/files/0NWJ5OTS/com.aac.cachemate.v2.6______________.rar

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xkiller_b2 於 2010-5-7 06:42 PM 發表

快取-CACHE 定 RAM?
如果清RAM,用ADVANCED TASK KILLER
如果清CACHE,用
http://filedeck.net/files/0NWJ5OTS/com.aac.cachemate.v2.6______________.rar
清cache~
cachemate係咪要root左先用得? 我無root仲有無其它啱用?
唔該哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gammery 於 2010-5-4 12:01 PM 發表

my case: 我有兩次, 換舊spare 電, 佢連個台都未load到,logo都未出哂, 我就心急立即連上網同埋kill task
就係咁部機好似痴左線咁不停reboot reboot....
以後我等佢完全load哂先做野, 就無呢個問題
晤知你係咪 ...
可能我個時要飛線...將舊卡飛去新卡...但係飛極都飛唔到...(唔知係咪要兩張卡同時用緊係電話度先飛到) 係咁又關又開....搞到佢之後係咁reboot左成8 9個字=0=

回覆 引用 TOP

似乎唔錯喎. 咁冇信用卡, 係AST global買信唔信得過?

回覆 引用 TOP

想問一下....用跟機係facebook apps....係咪唔可以睇到facebook入面既message??? 因為有新message時,佢左上角會有個信封....但按入去....個畫面係白色,乜都睇唔到,點樣先可以睇到?

另外N1係咪無openrice既apps架?

回覆 引用 TOP

>may i know how can i 'edit before call' ? because i work in 2 different countries, i dun want to write down the number from the contact then add the area code again?

>i hv a problem about the call waiting. when the other call come in, the current one would be disconnect.

回覆 引用 TOP

請問點樣可以update google d fixed檔(例如muti touch),會自動更新嗎?同埋sync outlook方面只要裝咗htc sync就可以sync晒d連絡人,行事歷嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]