• 瀏覽: 69,584
  • 回覆: 372
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 TA04 於 2010-9-1 02:50 PM 發表

係既, 我以為係desire既post就可以問問題... 依家明白了!
以後有咩desire既問題, 都會在這裡請教你先
主要兩個錯誤點:三個帖相同回覆, 主題同你既回覆完全無關系, 人地仲係要換機既post添。
我唔介意你問我一般既使用問題,起碼我都識少少先...但深入Desire既問題要問返有機既師兄。
因為如我下面咁寫我用MS。

要注意:完全同係到問或者出面問無關系。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
明白

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星際大戰 於 2010-8-31 05:20 PM 發表

正式官方既方式去Move to SD

http://www.youtube.com/watch?v=yAZYSVr2Bhc
1:40 Move to SD既方法。

二選一...方便知道邊個程式係可以Move to SD
http://www.appbrain.com/app/com.cu ...
我想問下呢~~~我e + desire 仲係2.1......甘要唔要再dl 一個app 2 sd 黎個apps save 自己d apps呀??
我見好似2.2仲未夠穩定甘既~~唔知up唔up好呢~~

我係新新人呀~~~多多指教喔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sugersuger 於 2010-9-2 06:26 PM 發表

我想問下呢~~~我e + desire 仲係2.1......甘要唔要再dl 一個app 2 sd 黎個apps save 自己d apps呀??
我見好似2.2仲未夠穩定甘既~~唔知up唔up好呢~~
2.1根本就未有app2sd功能,除左你root機。(Move to SD係要2.2既機先可以使用)
就咁睇comment,我認為最大障礙就係Flash 10.1,但當然有用家認為係冇問題存在。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星際大戰 於 2010-8-31 09:47 PM 發表

這個問題要問返剛更新既朋友...因我部機仲用緊2.1

部機內置左Flash 10.1理論上開就已經睇到...如果唔得請看:
http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12970200&page=1#pid263781387
THX 版主,已攪掂

另外還有一問題想問問 ,
我想將部機「恢復原廠設定 」, 但個 2.2 會唔會無咗??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vred23 於 2010-9-2 07:45 PM 發表

THX 版主,已攪掂

另外還有一問題想問問 ,
我想將部機「恢復原廠設定 」, 但個 2.2 會唔會無咗??
唔會...只係部機既資料無晒,好似一部全新機咁樣囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星際大戰 於 2010-9-2 07:46 PM 發表

唔會...只係部機既資料無晒,好似一部全新機咁樣囉。
咁洗唔洗格式化張 SD ??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vred23 於 2010-9-2 07:58 PM 發表

咁洗唔洗格式化張 SD ??
好問題...。如果你想好乾淨咩都無晒,你可以咁做。
但你要sure自己既資料係保留晒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roytsubasa 於 2010-9-2 11:18 PM 發表

點解我上完網,之後再上的時候,都去唔到我設定的首頁,次次都去到我對上一次上網的最後一頁嘅?用左task kiLLer都唔得....

我同樣有呢個問題。。

回覆 引用 TOP

唔該你....
耍睇定D先.....UP2.2 ^^

回覆 引用 TOP

呀.....另外我想問下呢...
UP左2.2之後LE......要唔要 ADD 多個 APP 2 SD黎個APPS會好D呢??

回覆 引用 TOP

因為我用梗desire (smartone)
如果要當moderm用係要另外俾多$50
如果無俾依$50,但又用左黎當moderm用,
就會逐kb計錢。

我想問2.2新增既wi-fi熱點.....用個陣時會唔會另外收費﹖

回覆 引用 TOP

我更新左2.2用內建個個YOUTUBE睇唔到片...
有人C兄知道點解呃....

彈句"很抱歉, 無法播放此影片"
      播放時發生問題...

用WIFI唔得呃..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sugersuger 於 2010-9-3 09:46 AM 發表

呀.....另外我想問下呢...
UP左2.2之後LE......要唔要 ADD 多個 APP 2 SD黎個APPS會好D呢??
想快速知道邊個apps可以入SD你可以裝既,但可入SD Card既程式暫時唔多。
引用:
原帖由 dannycyk 於 2010-9-3 02:01 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=264229346&ptid=12193492]
[/url]
因為我用梗desire (smartone)
如果要當moderm用係要另外俾多$50
如果無俾依$50,但又用左黎當moderm用,
就會逐kb計錢。

我想問2.2新增既wi-fi熱點.....用個陣時會唔會另外收費﹖
會架...因為Tethering 過程式中你電話share左個wi-fi出尼比其他device用。
引用:
原帖由 noal 於 2010-9-3 05:11 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=264248790&ptid=12193492]
[/url]
我更新左2.2用內建個個YOUTUBE睇唔到片...
有人C兄知道點解呃....

彈句"很抱歉, 無法播放此影片"
      播放時發生問題...

用WIFI唔得呃..
好多人都有同樣問題...等HTC或用家回應吧。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]