• 瀏覽: 74,351
  • 回覆: 167
  • 追帖: 39
好多謝你既回應。
引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-11 01:30 AM 發表

星際兄,您介紹的Sprite Migrate呢個software一個已經可以滿足到我的需要了
頭先search左d資料,原來佢可以backup完電話簿,短信,通話記錄等轉去andriod到,不過係無記事本,不過問題不大,thank you哂您先~~!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我剛才試過用google果條lonk教的方法
不過最尾都係同步唔到
想問下用outlook export 出去應該點做
因為我用緊2003,有好多野可以揀,應該揀邊個?
係咪應該vcs檔案呀?
搞掂埋我就可以著手換機喇~~!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-11 02:44 AM 發表

我剛才試過用google果條lonk教的方法
不過最尾都係同步唔到
想問下用outlook export 出去應該點做
因為我用緊2003,有好多野可以揀,應該揀邊個?
係咪應該vcs檔案呀?
搞掂埋我就可以著手換機喇~~!!
http://office.microsoft.com/zh-hk/outlook-help/HA001148902.aspx

回覆 引用 TOP

android準新手
就買機
想問下
個d好似密碼既正方格用黎做咩? 點用
仲想問下個d apps洗唔洗上網先用得

回覆 引用 TOP

Q:如何停止上網(關GPRS,3G)?
A:可以改APN
想問apn係咩來?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chauncey 於 2010-8-13 10:06 PM 發表

android準新手
就買機
想問下
個d好似密碼既正方格用黎做咩? 點用
仲想問下個d apps洗唔洗上網先用得
你係咪想講lock pattern??

係解Lock部機既其中一個方法,另一個方法係向右拉。
睇下過個apps有冇需要上網拿data....即係部份有需要/部份無需要,視符個程式種類。
引用:
原帖由 billycch 於 2010-8-13 11:33 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=261863296&ptid=12793118]
[/url]
Q:如何停止上網(關GPRS,3G)?
A:可以改APN
想問apn係咩來?!
Access point name (APN) 基本上一改錯,或者用另一個名就已經上唔到網。
亦都係停上網既其中一個方法。

例如上圖epc.tmobile.com,我將佢改做.com已經可以上唔到網,甚至APN內容全空都得。

回覆 引用 TOP

我係想問個d一個正方既code
好似用黎scan個d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chauncey 於 2010-8-14 04:23 PM 發表

我係想問個d一個正方既code
好似用黎scan個d
你講QR code呀??

試下用Barcode Scanner囉

回覆 引用 TOP

想問下...你推介既呢個網http://www.appbrain.com/
入面d apps 洗唔洗root佐機先玩到?
同埋如果我係電腦down佐apps 應該放係邊!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billycch 於 2010-8-14 11:44 PM 發表

想問下...你推介既呢個網http://www.appbrain.com/
入面d apps 洗唔洗root佐機先玩到?
同埋如果我係電腦down佐apps 應該放係邊!?
唔洗...根本唔係root機先用得既apps...只要有個Free字就係免費下載架啦,同樣地你見到係AppBrain既Apps都會出現在Market中。
求奇開個檔放過d .apk檔就可以架啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星際大戰 於 2010-8-14 07:20 PM 發表

你講QR code呀??

試下用Barcode Scanner囉
係呀 呢d有咩用ga?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chauncey 於 2010-8-15 01:50 AM 發表

係呀 呢d有咩用ga?
主要用尼下載/搜尋 apps用。

回覆 引用 TOP

手機入功能scan?
洗唔洗有上網先dl到?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chauncey 於 2010-8-15 02:19 AM 發表

手機入功能scan?
洗唔洗有上網先dl到?
唔知你係咪未有機係手...你有機係手過陣可以下載Barcode Scanner佢可以幫你
scan barcodes on CDs, books, and other products, then look up prices and reviews, or search for a word in a book and find where it occurs. You can also scan QR Codes containing URLs, contact info, calendar events, etc.
http://www.youtube.com/watch?v=VSYfo8LIXCE&feature=related

張圖係電腦 (QR code) -> Android手機 (Barcode Scanner)
唔上網點囉資料...所以一定要上網。如果無上網用Wi-fi囉...一個wireless router都唔係好貴。

回覆 引用 TOP

唔該晒呀
真係清楚晒
btw
而家入ms係咪好on居
等ms2??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]