• 瀏覽: 74,345
  • 回覆: 167
  • 追帖: 39
引用:
原帖由 chauncey 於 2010-8-15 01:51 PM 發表

唔該晒呀
真係清楚晒
btw
而家入ms係咪好on居
等ms2??
比我既話我會等,因為我好驚買完會後悔既人。
始終MS->MS2係軟/硬件上係有幾大既進步。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大大, 想問下有冇app玩到skype視像通話, 搵咗成日都搵唔到

回覆 引用 TOP

http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11532093&extra=page%3D2

wm outlook to gmail sync - this is have details information

回覆 引用 TOP

星際兄,唔該哂,已經差唔多準備好要買機喇
另外仲有一樣野想問一問
用andriod機,有咩要主意,有口1app一定要download架?
我知要下載一個astro去當檔案總官,如果唔係有卡都搵口9叼弓5file
仲有無d咩係系統上要有架呢
因為始終都同wp的規格唔同
想知多d先,到時買左唔識用就麻煩喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-16 03:12 AM 發表

星際兄,唔該哂,已經差唔多準備好要買機喇
另外仲有一樣野想問一問
用andriod機,有咩要主意,有口1app一定要download架?
我知要下載一個astro去當檔案總官,如果唔係有卡都搵口9叼弓5file
仲有無d咩係系統上要有架呢 ...
無野咩特別野要注意...只要睇你有冇上網plan,因為比較多人懶野。
仲有睇你買邊部機囉...睇下比唔比到意見你要注意D咩...!!
我建議你睇下P.1睇下必裝軟件,另外仲有係YouTube睇幾段review,基本上之前有玩開smart phone其實好易上手。

回覆 引用 TOP

我現在用緊i8k
打算trade左佢出去換部desire或者n1
兩部是但一部,但仲未揀定,俾d意見都好喎,兩部您覺得邊部好d?
上網plan我都算有,一個月50m
遲d會轉無限plan
不過要download野就都可以係屋企用wifi,所以唔成問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-16 07:43 PM 發表

我現在用緊i8k
打算trade左佢出去換部desire或者n1
兩部是但一部,但仲未揀定,俾d意見都好喎,兩部您覺得邊部好d?
上網plan我都算有,一個月50m
遲d會轉無限plan
不過要download野就都可以係屋企用wifi,所以唔成問 ...
升級方面N1無疑係有一定既優勢,優化方面Desire都有佢既優勢。
如果想立即試玩到2.2就N1,如果想用HTC Sense及其他相關既野就Desire。
如果其他師兄有更好意見,歡迎提出。

回覆 引用 TOP

我同您的睇法就一樣
n1升左2.2就真係perfect,可以將app裝係sd卡到,原生又無咩ui,資源就同自由度就高d
desire又佢ui就方便d,可以節省好多setting搵app的時間,但係個sense就會食左d資源,2.2佢遲早都有得升,睇幾時啫
講外型就兩部機都差唔多,但個人就比較喜歡desire,因為我唔喜歡n1個ball凸左出黎,而且好易變黑
所以現在係方便同自由到決擇緊

回覆 引用 TOP

e家入ms好唔好 因為張百老匯cp到31號過期
又等唔到droid 出黎 ms既用家 你地覺得部機用唔用到3年呀
因為我想買部用得耐既smartphone

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-18 01:27 PM 發表

我同您的睇法就一樣
n1升左2.2就真係perfect,可以將app裝係sd卡到,原生又無咩ui,資源就同自由度就高d
desire又佢ui就方便d,可以節省好多setting搵app的時間,但係個sense就會食左d資源,2.2佢遲早都有得升,睇幾時啫
講外型就兩部機都差唔多,但個人就比較喜歡desire,因為我唔喜歡n1個ball凸左出黎,而且好易變黑
所以現在係方便同自由到決擇緊
老實講我自己會選擇Desire...因為我唔係幾鍾意熱感按鍵
不過等更新又冇時間表真係幾難頂,歐洲過邊都更新左幾個禮拜。
引用:
原帖由 manbra 於 2010-8-18 02:09 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=262374113&ptid=12793118]
[/url]
e家入ms好唔好 因為張百老匯cp到31號過期
又等唔到droid 出黎 ms既用家 你地覺得部機用唔用到3年呀
因為我想買部用得耐既smartphone
如果你肯超頻我諗3年都唔成問題,但我好執著如果無2.2既官方消息,我都唔會建議人仲去買MS,除左你好需要用到Keyboard同C. Talk。
3年電話我諗最好係玩首選Galaxy S或者Desire,當然NON-Android電話尼講我會建議iPhone。

回覆 引用 TOP

唔該哂
desire e家有冇貨 同埋你講果兩部電話有幾多年保養

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manbra 於 2010-8-18 03:33 PM 發表

唔該哂
desire e家有冇貨 同埋你講果兩部電話有幾多年保養
基本上所有牌子手機都係一年保養...但係你可以加錢延保。但個人認為一年後已經轉左電話。
始終現時電話款真係快過電腦既發展

回覆 引用 TOP

-.-咁如果唔買咁貴有咩推介

回覆 引用 TOP

我覺得如果係為左用到張cp而出機
不如等到最尾30號先決定啦
但如果真係用samsung,我建議您試左來電鈴聲先
因為我部i8k,基本功能上我都好滿意
係佢硬食要漸進鈴聲,搞到頭果3秒聽唔到電話好唔方便我先想換
或者htc新的aria都唔錯~!!

回覆 引用 TOP

其實2.2佢就一家會有得up上去
問題係班代理唔知幾時先做到野啫
3.0又話今年年尾會出
到時up左上2.2又要等3.0
但3.0的規格就比較高,到時中階機就未必有得升上去

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]