• 瀏覽: 74,355
  • 回覆: 167
  • 追帖: 39
thanks c bro~

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-18 11:25 PM 發表

我覺得如果係為左用到張cp而出機
不如等到最尾30號先決定啦
但如果真係用samsung,我建議您試左來電鈴聲先
因為我部i8k,基本功能上我都好滿意
係佢硬食要漸進鈴聲,搞到頭果3秒聽唔到電話好唔方便我先想換
或者ht ...
CP高既機我覺得只有Acer Liquid E
如果三叔怕鈴聲問題...其實可以專登將頭三秒留空。
引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-18 11:27 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=262437465&ptid=12793118]
[/url]
其實2.2佢就一家會有得up上去
問題係班代理唔知幾時先做到野啫
3.0又話今年年尾會出
到時up左上2.2又要等3.0
但3.0的規格就比較高,到時中階機就未必有得升上去
所以我就會建議話買一部有保證升到2.2既機。
3.0真係出先再算啦...始終現實就係咁。

回覆 引用 TOP

其實我都知留空頭三秒可以解決呢個問題
不過咁做都只不過係自欺欺人啫
本身smartphone就會delate左3數秒
如果再遲3秒先聽到嚮,其實就足足係遲左6秒
呢一點到我黎講係一個好大問題,因為我唔一定成日都會將電話放係身邊

回覆 引用 TOP

咁正的post無奶油唔support呀!

回覆 引用 TOP

係喇星際兄,仲有一點想問一下
由legend開始的andriod phone咪可以用藍芽作資料傳送的
咁仲駛唔駛用咩apps呀
我係指同其他andriod以外果d電話sharing的時候

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-22 12:08 AM 發表

係喇星際兄,仲有一點想問一下
由legend開始的andriod phone咪可以用藍芽作資料傳送的
咁仲駛唔駛用咩apps呀
我係指同其他andriod以外果d電話sharing的時候
係,2.1機已經唔洗用咩BT軟件,但係就唔保證能夠互相傳送。
所以可以裝住個BT軟件尼旁下身。

回覆 引用 TOP

果時我果朋友send幅相俾我
因為當時第一次用wp,搞左好耐先知原來係setting有點錯左,所以收唔到
但係佢用legend就收得好快
我今日已經入左手喇部desire,現在試玩緊
請問有無咩輸入法可以打到香港字架~?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-22 07:41 PM 發表

果時我果朋友send幅相俾我
因為當時第一次用wp,搞左好耐先知原來係setting有點錯左,所以收唔到
但係佢用legend就收得好快
我今日已經入左手喇部desire,現在試玩緊
請問有無咩輸入法可以打到香港字架~?
部機本身都支援香港字...不過支援香港字既IME可以試下CedIME既

回覆 引用 TOP

星際兄, 見到你既解答真係識好多野!!勁!!

小弟用SAMSUNG GALAXY, 唔知道幾時會有得升2.2 呢? 9月前!?
我部機版本係JF7, 而家最新係JH1 , 升唔升好呢??

i9100 Galaxy S 使用中

回覆 引用 TOP

星際兄,我部機有點問題想請教下您
我部desire有一個好奇怪的現象
當部機用左一陣就會突然reboot
但係一直都只係停留係htc的畫面
仲越來越熱
唔知係部機本身有問題定係我裝apps撞左
仲未試hard reset之後會唔會再有此情況

回覆 引用 TOP

多謝分享咁好嘅用機經驗

回覆 引用 TOP

我正考慮是否買Android機。聽人講第一次開就會立即GPRS上網,請問是不是真的?
如果是這樣請問如何避免在第一次開機時使用GPRS上網?
(我一般都是用wifi,個plan是不包GPRS上網)

回覆 引用 TOP

您第一次開機應該有得選用唔用行動網媧的
所以唔駛驚喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LOVEKARATE 於 2010-8-23 12:24 AM 發表

星際兄, 見到你既解答真係識好多野!!勁!!

小弟用SAMSUNG GALAXY, 唔知道幾時會有得升2.2 呢? 9月前!?
我部機版本係JF7, 而家最新係JH1 , 升唔升好呢??
我唔敢亂講幾時升到...但國際話9月內。
如果穩定既話無升級需要既。
引用:
原帖由 JCPK 於 2010-8-23 05:52 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=262951523&ptid=12793118]
[/url]
星際兄,我部機有點問題想請教下您
我部desire有一個好奇怪的現象
當部機用左一陣就會突然reboot
但係一直都只係停留係htc的畫面
仲越來越熱
唔知係部機本身有問題定係我裝apps撞左
仲未試hard reset之後會唔會 ...
比較少留意到有Reboot問題...有冇task kill無謂軟件??
引用:
原帖由 hk9876543210hk 於 2010-8-23 06:22 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=262954212&ptid=12793118]
[/url]
我正考慮是否買Android機。聽人講第一次開就會立即GPRS上網,請問是不是真的?
如果是這樣請問如何避免在第一次開機時使用GPRS上網?
(我一般都是用wifi,個plan是不包GPRS上網)
#50說得對...可以一開機就設定。大部份機都預設好左APN...所以一開機就會幫你連線。
(如無連線可立即開wi-fi或立即刪除APN內容或者睇下sales有冇sim卡借去試機)

回覆 引用 TOP

星際兄
點解有d apps起market down落離
佢有d 係widget,但係有d就係program離既..?

另外.我唔係好明咩叫SYNC..
佢點會將你D野同步架..
同步左又有咩用?

desire又話有內置GPS既..?
咁係咪唔洗開上網都可以知道你既位置呀..?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]