• 瀏覽: 74,360
  • 回覆: 167
  • 追帖: 39
有冇師兄可以教下我停左個上網呀..唔該丫/同埋轉2g/3g呢樣野同上網有冇關係架..?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 scientist 於 2010-8-26 05:30 PM 發表

有冇師兄可以教下我停左個上網呀..唔該丫/同埋轉2g/3g呢樣野同上網有冇關係架..?
其實我係P.1有講...冇關系,就算用2G都會上到網。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星際大戰 於 2010-8-26 09:26 PM 發表

其實我係P.1有講...冇關系,就算用2G都會上到網。
Q:如何停止上網(關GPRS,3G)?2G同3G分別?
A:可以改APN,或者裝Apps如APNDroid, HK APN, Quick Settings
2G:較平、速度較慢、上緊網會收唔到電話
3G:較貴,速度較快

2g較平 3g較貴
但係點解個plan冇講2g,3g分別既上網價錢既..?
佢淨係你俾幾多錢 就話包你幾多mb上網呀咁樣
冇分2g,3g既

回覆 引用 TOP

我係指上網plan…3G連上網月費一定貴,普通無上網幾平都有架啦…如果2G上網月費應該$98。

回覆 引用 TOP

SORRY師兄
我唔係好明

有個app係2G-3G
佢有3個選擇
WCDMA ONLY,GSM ONLY,GSM / WCDMA AUTO
我睇WCDMA係3G
GSM係2G

咁呢個又係咩離架..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scientist 於 2010-8-27 12:09 AM 發表

SORRY師兄
我唔係好明

有個app係2G-3G
佢有3個選擇
WCDMA ONLY,GSM ONLY,GSM / WCDMA AUTO
我睇WCDMA係3G
GSM係2G

咁呢個又係咩離架..
2G同3G如果簡單尼睇可以指上網速度。
如果部機長行2G就一定好慳電。3G就會快好多...例如你用緊SMT係可以好快,快過用2G。

回覆 引用 TOP

有無方法可將 address book 裡面 D contact 可用公司名 search 唔係單用人名 search?

回覆 引用 TOP

請問點解我去個home switcher set左default home app已經係 launcherpro
但係佢都唔同我轉既..
我下一次再入返home switcher
佢都係話我個default home app係htc sense

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scientist 於 2010-9-3 04:08 PM 發表

請問點解我去個home switcher set左default home app已經係 launcherpro
但係佢都唔同我轉既..
我下一次再入返home switcher
佢都係話我個default home app係htc sense
http://www.youtube.com/watch?v=G6O5GoedImA

我冇HTC手機試...但希望此方法能幫助到你。

回覆 引用 TOP

係喇星際兄
有無d咩播放器好用呀,
子午好似播唔到wmv,不過就唔知佢支援到咩檔
另外有個rock player好似咩都播到
但係就有個問題,聲畫唔得同步
我仲有用緊一個叫arc media的
都係同一問題
唔知係咪andriod d機都係咁呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JCPK 於 2010-9-4 07:56 PM 發表

係喇星際兄
有無d咩播放器好用呀,
子午好似播唔到wmv,不過就唔知佢支援到咩檔
另外有個rock player好似咩都播到
但係就有個問題,聲畫唔得同步
我仲有用緊一個叫arc media的
都係同一問題
唔知係咪andriod d機 ...
我唔係好清楚你既wmv格式既大細...解像度等!
但以我所知你應該用Desire是吧?? 至於點解會有聲畫不同步其實主要睇個影片同程式既設計。
另外Rockplayer係較完善既player...係好過arcmedia!!

‎子午
Supported Codec:
    H.264/AVC
    H.263/MPEG4 Part-2

WMV/8 (9 is not playable)
    AAC/mp4a/AMR/mp3/wave/wma8 audio
Supported File Container:
    .mp4
    .3gp

回覆 引用 TOP

有d ya想問下,
我部desire 本身內存有140mb架嘛,咁我有時dl下ya,好自然會愈用愈小,
但系有時我有d apps唔用,我uninstall 左佢之後,個mb無自動加返,反而仲小左,搞到以家我電話其實無裝過d咩,但系得返35.xx mb。

有無c hing知咩事?有無咩方法可以釋放返d空間出泥 p.s.我自己計過裝左d apps無食得咁多位。

thxxxx

回覆 引用 TOP

新手一問
點樣透過部電腦上網

回覆 引用 TOP

點解裝親dgame都玩唔倒
係唔係要額外apps

回覆 引用 TOP

good!~  very helpful!~

有計!有計!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右