• 瀏覽: 138,872
  • 回覆: 1,093
  • 追帖: 15
引用:
原帖由 vicalam 於 2011-3-29 11:57 PM 發表

peel the shatter-proof sheet off from the screen, it isn't scratch proof at all......

Mineral glass is scratch proof just like gorilla glass
spec係咁寫

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ashk 於 2011-3-29 11:08 PM 發表

唔知點解我部 Arc 冇囉...  要按 icon 入 Camera app
如果唔得應該你部機壞呀, 因為頭先我去左2間舖試都可以按icon入影相喎.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 珀~ 於 2011-3-29 10:38 PM 發表

最緊要係之後出多D APPS係支援APP2SD
唔係插1TB入去都冇用, 到時又真係另一個先天不足
又擔心ROOT完部機, 出左事咁點算...
我又喜歡開住D野唔熄, 而家部HTC 512MB RAM下下畀我用到得番6XMB FREE.. ...
X2 所以等緊moto双春

回覆 引用 TOP

頭先係百老匯試機, 見到rom有25x m free喎, 唔係百幾m 咁小喎.
另外影相個快門真的幾快, 快過我部desire hd好多, 基本上一按掣就影, 但相機個質素就試唔到啦, 要save返電腦mon先知.
個display都唔錯, 好薄同輕.

回覆 引用 TOP

身為煩惱中的MS的用家,睇完呢篇野,個心真係十五十六呀,但RAM就真係有D少,都係未到合理水平,加上個價又真係有點兒OVER,都係唯有忍受多部MS一段時間先啦,到價合理再出手或到時有咩新機。

回覆 引用 TOP

樓主,我睇左幾過主要手機網站,都冇一個好似你寫得咁詳細,真係要寫過good字
但我想問樓主,部機粒電可以用到幾耐?同收音機清唔清呀,因為我用緊DHD,個收音機收得唔係好清.

回覆 引用 TOP

樓主請問mytv點觓在market搵唔到的?我用defy時可以的?

回覆 引用 TOP

剛剛係另一個網 dcfever 見到arc的影相測試, 並說 "Xperia arc 810 萬像鏡頭配置的 f/2.4 光圈聲稱在光度較弱的環境下,仍可以展示高質量、高亮度的圖像及高清影像攝影。以下兩幅照片為 Xperia arc 在室內光度較弱的環境下,以微距功能拍攝的樣本照片,其拍攝效果相比很多市場上其他的 Android 手機出色很多".當我睇完之後諗住一定好正啦, 點知個網post左一d 相sample 同nexus s 相sample 比較, total 有6張相毎部機, 仲有原大的相download, 但一看之下, 超多雜訊, 同埋唔sharp, 無論日頭同夜晚都好差, 但部nexus s 竟然好得多? , 我唔知係咪個網將2部機d sample 相掉轉, 如果冇掉轉的話, 部arc的影相質素真係唔掂.
我最鍾意部arc的主要係因為個影相質素, 如果咁差, 我就唔會考慮, 希望各位已買的師兄可以測試影相的效果來睇睇, thx

回覆 引用 TOP

呢部機都算幾好,相機ok,但係屏幕偏黃一些和smartbench只係1007-1336比較差一d,大致上係可以買得過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ashk 於 2011-3-29 10:01 AM 發表

相機 (9分):
美中不足係, 唔可以按 shutter button 自動入 Camera App
有d 可惜

能否 upload d 影夜晚/室內 samples?

和諧唔係一百個人講同一句說話,
而係一百個人講唔同的說話,
但仍然可以互相尊重。

回覆 引用 TOP

REpeated post. Please DEL.

和諧唔係一百個人講同一句說話,
而係一百個人講唔同的說話,
但仍然可以互相尊重。

回覆 引用 TOP

Good report !!

回覆 引用 TOP

多謝樓主真心詳細分享~    小弟都享用arc 中~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ashk 於 2011-3-29 11:08 PM 發表

唔知點解我部 Arc 冇囉...  要按 icon 入 Camera app
我部都可以... 要按下快門...

個人意見,部野除左唔係雙春, 係近期Android 得意之作..

完全無iphone feel,

我叫佢做"腰骨機", 因為今次真係可以挺起胸膛

回覆 引用 TOP

我昨晚去衛信試過真是幾正。        不過唔知道今天還有無walk 有機 !我想問可不可以打去留機 ?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]