• 瀏覽: 142,541
  • 回覆: 1,093
  • 追帖: 15
問題總匯:

1- 個MON不斷調光,搞到個MON 閃閃下
2- 好多app自己開, i.e.新浪微博,開心網,media server 等等
3- 有啲app刪除唔到,i.e. golf,開心網
4- Contact photo / timescape 相片解像度低,i.e. load facebook 相片,但解像度奇低。

熱賣及精選
引用:
原帖由 lancer205 於 2011-4-8 02:34 PM 發表

問題總匯:

4- Contact photo / timescape 相片解像度低,i. ...
同gmail同步個contact photo真係低到無奈, 所有android機都係咁
好似ching提過~用手機內存既相片做contact photo可以解決問題
但我未試

如果張張相都係 high resolution, 咪有排你 sync data 囉!

引用:
原帖由 lancer205 於 2011-4-8 14:34 發表

問題總匯:

2- 好多app自己開, i.e.新浪微博,開心網,media server 等等
4- Contact photo / timescape 相片解像度低,i. ...
係LAW....好想知有無方法FIX 第一個問題....換唔換好....
唔好意思大家...打搞哂....

WHY  whatsapp CANNOT FIND FDS GE??

引用:
原帖由 WHYNOT001 於 2011-4-8 04:52 PM 發表

WHY  whatsapp CANNOT FIND FDS GE??
works ok for me...  press the "compose" button and it will load the friend list

引用:
原帖由 to21 於 2011-4-8 04:38 PM 發表

係LAW....好想知有無方法FIX 第一個問題....換唔換好....
唔好意思大家...打搞哂....
唔好用 SE 個 on /off backlight widget

用 "oneclick" widget

引用:
原帖由 ashk 於 2011-4-8 05:11 PM 發表

works ok for me...  press the "compose" button and it will load the friend list
SORRY, I DON'T UNDERSTAND , I AM NEW USER , CAN TELL ME MORE HOW TO USE??

THX

引用:
原帖由 WHYNOT001 於 2011-4-8 05:16 PM 發表

SORRY, I DON'T UNDERSTAND , I AM NEW USER , CAN TELL ME MORE HOW TO USE??

THX
上 youtube 搵...

http://www.youtube.com/results?search_query=whatsapp+android&aq=f

引用:
原帖由 lancer205 於 2011-4-8 02:34 PM 發表

問題總匯:

我都覺有同樣問題,個MON不斷調光, touch screen 好靈敏.

啲app 自動起, 攪都反應好慢, 甚至自動reboot.

用開 iphone, 完全冇哩啲問題, 真係後悔轉 android.

引用:
原帖由 jhmyip 於 2011-4-8 08:01 PM 發表

我都覺有同樣問題,個MON不斷調光, touch screen 好靈敏.

啲app 自動起, 攪都反應好慢, 甚至自動reboot.

用開 iphone, 完全冇哩啲問題, 真係後悔轉 android.
use Oneclick widget...

唔知點解我係電腦入左d歌入sd card,但係電話到搵唔返

引用:
原帖由 win888 於 2011-4-8 12:49 AM 發表

有幾個問題請教:
1) 如何將default keyboard暫時停用, 而轉用cedime, 我在market install 左cedime但吾見cedime走出來?
2) 有沒有看pdf比較好的軟件?
3) 那個browser會配合 ...
有否高手教下路

引用:
原帖由 ashk 於 2011-4-8 21:22 發表

use Oneclick widget...

重有少少(我估正常瓜)..但Stable 左勁多..~~thanks a lot

引用:
原帖由 win888 於 2011-4-8 09:54 PM 發表

有否高手教下路
第一條我識答, 因為好多人問左好多次,唔識因為"懶"爬文.....

1) 設定---語言---click番 cedime
2)例如打sms時, 按住輸入欄,有個野跳出來, 選番 cedime做 default
3)唔好問我點選"倉頡", "速成", 我低低地都識搵度......

我識答1條,算唔算 1/3個高手...........

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]