• 瀏覽: 139,405
  • 回覆: 38
  • 追帖: 15
佢想你用 d 垃圾 apps 就梗係叫你唔好 hard reset la...
引用:
原帖由 stephen_lai38 於 2011-5-4 01:14 PM 發表

用 Smartone 的用家記住要 reset 部機.  Smartone 自己整左好多癈 apps 會拖到部機好慢.. -- """ as you mentioned that i should reset arc.. however, smartone advise that they do not suggest this option.. ca ...

回覆 引用 TOP

發現market 有個 live.contact 既 app, se 自己 develop 既, 真係幾好喎, 最大 size 個 widget 啱啱食晒成個 screen

回覆 引用 TOP

咪講左囉... 去 dl 黎試下咪知囉...
引用:
原帖由 Dicky616 於 2011-5-10 07:51 PM 發表

可唔可以講下有咩特別?

回覆 引用 TOP

我今日響taobao 買左個殼, 超好喎, 又薄又貼, 紅色好靚

有興趣既 ching 可以去 taobao search imak 殼, 平靚正, 星際我行晒咁多舖都係得 d 垃圾到爆既廢殼, 又唔貼又唔靚...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-5-21 10:45 AM 發表
師兄可以keep住150ram咁多? 如果係, 部機應該唔會lap喎, 我係低過80m,得返50-60m時會開始lap & hang呀
lag 根本唔關 ram 事, 係 timescape 同 d extension 搞到 lag

root 左佢然後uninstall 晒佢啦, 我部 arc 長期都係 free ram 40mb 左右, 根本就唔會 lag

android 係唔駛咁多 free ram 的

回覆 引用 TOP

timescape 你無用但係有無 uninstall 到先? 就算你唔用, 佢都會用個 call extension 同 message extension, extension legacy 呢 d 組件去整 lag 你部機, 試下剷晒再睇下啦

順便講你聽, lag 係 l a g, 唔係 lap, 查下字典丫唔該... 咁淺既字都...
引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-5-22 12:36 AM 發表

我冇用timescape, 如果唔關ram事, 咁我真係唔知點解部機ram一低就lap同窒, 有時冇反應成幾秒, 但夠ram係唔會發生的.
呢d情況發生過係arc, i9000身上, 二者部機長期可用ram都under 80m以下先會, 仲有以前用過一部 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-5-22 03:03 AM 發表
哈哈, 原來我成版野都打錯左個字母都唔發覺, 而家有c兄講先睇到想請教下c兄係咪uninstall 左個timescape就好順架? 我係system 見到有3個item: 1)timescapelegacywrapper.apk 2)timescapespline.apk  ...
所有同 timescape 有關既 apps 都產晒, d 乜乜 extension 果 d 都要產...

不過 call extension 同 message extension 產左既話, infinity view 就唔會有 call 同 msg 果兩頁, 但係唔 lag 重要 d 所以我係會照產晒佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyt610 於 2011-5-23 11:44 AM 發表
其實都覺得有40-60mb free ram都唔會lag,但問題係d apps用?d ram,都要power,就算standby ,d apps會用自己run 咁,而消耗?電量...就算用d task killer apps or 去設定?執行中的服務將個app停止e.g. Maps ...
你 d app resident 響 ram 入面係唔會用電架... free ram 係絕對唔會慳電, 除非你kill 既係一 d 會不停 run 既實時 app, 產走 d 只係響個 ram 裡面resident 而無野做緊既 app 係完全無作用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyt610 於 2011-6-10 02:21 PM 發表
有無CHING/CTSE 用android 2.3.2 or 2.3.3 時會開hotspot俾其他wifi device上網?如hotspot時,部arc是否不能接收Mobile Data, e.g. whatsapp message?我唔知係xperia arc定所有android 2.3.2 or 2.3.3都有咁?問 ...
收唔到mobile data 個 hotspot 又點會用到呢... 你都問得幾離奇...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]