• 瀏覽: 139,354
  • 回覆: 4
  • 追帖: 15
引用:
原帖由 glamuro 於 2011-3-29 09:35 PM 發表

我用開htc好鐘意佢上網會自動"排字"同adjust to fit the screen, 好似係htc sense既function, 呢部有無類似function? 有就即買。

嗰時係 htc 部 hero 做紅咗呢個 function

回覆 引用 TOP

你好認真打文
期待有圖, 如果可以補相就正喇
對部機多咗認識, 但都係 internal storage 令我卻步
其實我好想幫襯 SE 架, 但乜佢一連幾部機都係得咁少內存架, 趕客咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-1 01:19 AM 發表

我唔鍾意se 個launcher 上面好多空位, 仲有唔可以hidden 頂個status bar, 用唔盡個mon.
但有d widget 係咪一定要用返se launcher 先有架, 佢原先個卓面播音樂個widget 幾好, 但我裝左adw launcher後找不到..... ...
任何手機品牌, 如果裝咗第三方 launcher, 都係會用唔返原本 launcher 既 widgets
我諗你用慣咗 adw 喇, 冇乜邊個手機品牌 launcher 會 hide notification bar

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-1 02:38 AM 發表

我除左htc d機會用返原廠launcher之外, 其它機我都會用adw launcher, 因為得htc個原廠launcher係好用的, 我而家部dhd 都係用原廠launcher架.
sense 真係 htc 既招牌, DHD 既 sense 版本比較新, 更好用
如果真係好需要第三方 launcher 而用返原廠 widgets, 我諗惟一方法係 root 再 port 個 widgets 出嚟... 不過風險較大喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 杏仁榛子 於 2011-5-11 02:04 PM 發表

呃...

我頭先好認真咁數過我部IP有幾多個APPS...
都過百個架喎....

即係唔玩得呢部機?
iphone sd slot 係內置, android 大多數係外置, 好多 apps 都可以 apps2sd, 同埋 2.3 系統既程式過去 sd 既比例大返好多
呢個前提之下, 咪可以裝好多 apps 囉, 除非你裝親都係大 game 啦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]