• 瀏覽: 139,413
  • 回覆: 135
  • 追帖: 15
引用:
原帖由 邪心 於 2011-3-31 11:07 PM 發表

有冇師兄部arc唔用se個launcher?我用launcher pro 唔夠用se果個快不過用慣左個行事歷先用launcher pro
今次真係好出奇 SE 個 Launcher 做得咁順咁快, 好多動畫 effects, 但仲快過 Launcher Pro/Go Launcher/ADW
美中不足係得5頁同冇 4x5 grid

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-1 02:38 AM 發表

我除左htc d機會用返原廠launcher之外, 其它機我都會用adw launcher, 因為得htc個原廠launcher係好用的, 我而家部dhd 都係用原廠launcher架.
係咪 HTC Sense 唔可以轉用其他 launcher 架?  (我之前果部係)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-1 01:19 AM 發表

我唔鍾意se 個launcher 上面好多空位, 仲有唔可以hidden 頂個status bar, 用唔盡個mon.
但有d widget 係咪一定要用返se launcher 先有架, 佢原先個卓面播音樂個widget 幾好, 但我裝左adw launcher後找不到..... ...
係呀, 所以我用番 SE 個 launcher
通常我都唔用跟機果D widget, 因為通常做得麻麻地
但今次我用個 music 同 photo widget 喎
加埋 live wallpaper (blue skies) 都好順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 taka839 於 2011-4-1 12:18 AM 發表

睇返record....電池佔用電量87%...
即係要較暗個mon...??
咁要佢個be 做乜..??
通常個 mon 最食電, set 個 widget 可隨時調光暗囉  (我用 oneclick widget)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ld933 於 2011-4-1 04:47 AM 發表

係可以用其它launcher架
你之前用咩htc機
HTC Magic

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-1 09:48 AM 發表

好似冇led燈架喎, DHD就有, I9000都冇架, 唔係部部有.
另想問下師兄星際有冇出左for arc的保謢貼未? THX
有 LED 呀.  機身右側上面

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-1 09:50 AM 發表

用apps代替啦 "go撥號" 打電話同search聯絡人都好方便, 我而家部arc 同dhd都用緊.
Dialer One 都好正

之前試過好似 go 唔識 catch 由 SMS 既電話號碼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maru_maru 於 2011-4-1 01:53 PM 發表

我想問用電量如何?
一般用可以捱一日.  同 ms 差未超頻時不多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mouse1697 於 2011-4-1 03:14 PM 發表

琴日都終於入左手
今次se個ui真係寫得出奇地順,我覺得仲順過dhd
不過htc sence好明顯細節位好d
不過有樣唔開心係se 個ui無左2.3個熜電視鎖機,有埋就超正
電量我覺得還可以,不過都算係大食,唔用timescape同用差好 ...
係.  超奇怪既係,  se 寫呢個 launcher 除左 animation 靚之外, 仲順過所有其他 3rd party launcher
睇黎今次 SE 放多左 resources 係 software development 度.  連 X10 都將會有2.3

回覆 引用 TOP

upload 左白天相
同 update 左用電

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 loversgolden 於 2011-4-1 09:04 PM 發表

諗緊依部買俾太太好唔好....
最好帶佢去 WILXON 試機, 有D 女仔鍾意反而 Neo 細部 D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-2 12:27 AM 發表

想問下影相快門聲有冇得關掉? 另有冇正影相apps推介? 用開camera 360同另一隻影相apps用係arc度有問題
另外想問下各位知唔知機底第二個mic有乜用? 係咪要來做免提個mic ?
我都想知可唔可以 turn off shutter sound
但聽聞係因為有條例要防止偷拍, 所以不能 turn off
等 root 機!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dvmrp 於 2011-4-2 01:26 AM 發表

機背咁彎,都幾難有套.

出左套啦
但係呢部機個賣點係靚仔同個 Arc 位, 落左套就唔靚仔啦...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patrickns01 於 2011-4-2 02:18 AM 發表

我今日係yahoo拍賣買左個套, 幾靚架喎, 牌子"Nillkin", 黑色, 裝左部arc機背即刻冇哂d油漬, 亦都幾靚呀.
有興趣去yahoo 拍賣search睇下.
試下先~

回覆 引用 TOP

今日去左星X 2 樓買左個全透明硬殼, 幾靚仔丫, 唔會太影響外觀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]