• 瀏覽: 155,340
  • 回覆: 1,143
  • 追帖: 3
我想問下我電話做左登記俾晒D資料佢
就岩岩收到一個電話係有專人follow 我個case既
就話唔洗去門市排隊俾返D資料CSL
話會約時間出黎專人同我搞
叫我帶埋ID CARD,CREDIT CARD同埋住址證明
有冇邊位C HING有呢個情況,係咪真係有人專人幫你定係...
PS.琴日先電話登記,新客仔

我2號已經上網登記咗,跟住4號send SMS話已經收到我嘅訂單,跟住5號又send SMS話會人call我同辦埋啲手續,之後一直沒消息。

仲以為吹水,點知8號晚就call我,話我一直未上台做,所以call我問情況,我話一直在等call,以為電話就得,佢話一定要親身到店做,交錢;所以,我尋日(9號)lunch時間去做,訂了2部(當然係2個號碼續約啦!),64G,一黑一白。

sales話11號凌晨12點開始可以攞機,佢哋4-5點收鋪。我問如果當日去唔到可唔可以第日再攞?佢話如果當日唔得就要等4個星期,因要從新排過隊。

其實都好快,本來佢同同我太太講因我哋太遲先上台,所以要等4個星期,但我話個SMS寫係會打俾我哋完成手續,所以最後都可以11號攞。我問埋會唔會到時話冇,佢話而家confirm咗,出咗單就唔會。現在期待中!!

所以,樓上師兄話已電話book機、會有人送機上門、可以下午3點攞機。。。。,我有點疑問囉!

前晚收到職員通知話有機,話10號晚有得攞,咁琴晚就落門巿比錢,去到話無資料!叫我重新排,等四星期,咁我話等四星期我唔喺門巿出喇,我打上tele-sales訂等速遞送機,個sales即黑臉!
咁今朝打上去訂機,個職員話有我訂機資料喎,咁我就將我既事同佢講,佢都電腦有料無理由ga... 但係佢都幫我唔到!最後都係經電話訂,無喺門巿咁煩,態度又好好多!
職員稱上網登記左會優先處理,希望真係啦,唔係做pre registration就無意思!

建議各位唔好益門巿sales, 免得受氣!

引用:
原帖由 dor@eddy 於 2011-11-10 02:22 PM 發表

前晚收到職員通知話有機,話10號晚有得攞,咁琴晚就落門巿比錢,去到話無資料!叫我重新排,等四星期,咁我話等四星期我唔喺門巿出喇,我打上tele-sales訂等速遞送機,個sales即黑臉!
咁今朝打上去訂機 ...
我可能已經中左伏啦....
4/11 門市.. 交好錢簽好野都係無消息~

123真係好差.. D安排咁鬼混亂!!
手續搞好錢又俾晒~可能因為咁走唔甩.. 佢幾時俾機我地都得~

我都詳細講返我遇到既case先

我今年9月尾由3轉左黎123
當時係簽$157 plan
簽之前已經問清楚
上台出機個plan由頭計過

123個網出左online登記後已即日做左
過幾日收左幾個sms話等聯絡
上星6,日都收到call叫我落門市辦手續

(我登記果陣係填16白
但佢打黎話冇16白貨要等4星期先有

而32 64白就有, 咁當時我就轉左32白

星一lunch去某區門市搞手續
期間再一次向佢地確認16白有冇貨
佢地話完全冇, 咁我就即場決定轉16黑, 佢地都肯

開始揀plan果陣, 佢地不斷sell無限上網
但因為我用唔著初時選500mb個plan
後尾佢地又話siri用一次要接近成1mb數據
仲話係apple同佢地講的
咁當然我冇信到, 因為我都有做rsearch關於siri
但我本身有部gt 10.1, 所以後尾揀左$267 ($12+$38唔使多講)

到出機時間, sales話只可以係今晚0000-0300去拎機
我聽到都突一突先識反應
問佢點解唔可以當日lunch先拎 (因為我唔係住該區)
咁佢就話<如果唔係呢段時間拎機, d機會返哂倉, 要等4星期後先拎得>

由於我部3g就快打柴都冇辦法
焗住要搭車出黎拎機
(而且擺明係首賣會造勢, 同另外兩家鬥人多)

21/10 係one2free 網上登記關注iphone,
04/10 晚直接打去hotline,同佢講巳係網上登記左,即時預訂一部,白色16GB(上台),
一個鐘前hotline打黎,叫我聽日中午12:00去我指定既門市攞機,
效率比我預期快,抵讚

今日我去過灣仔門市, 黑色16GB, 今日登記, 今晚00:00 有貨.  

我自己4號上網訂, 5 號電話confirm order , 信用咭過了訂金, 但未有消息!!

引用:
原帖由 sep30 於 2011-11-10 02:36 PM 發表

123真係好差.. D安排咁鬼混亂!!
手續搞好錢又俾晒~可能因為咁走唔甩.. 佢幾時俾機我地都得~
所以死人都唔俾錢。。。
最驚遲啲到手個回收價跌咋。。。

引用:
原帖由 osullivan98 於 2011-11-10 02:45 PM 發表

21/10 係one2free 網上登記關注iphone,
04/10 晚直接打去hotline,同佢講巳係網上登記左,即時預訂一部,白色16GB(上台),
一個鐘前hotline打黎,叫我聽日中午12:00去我指定既門市攞機,
效率比我預期快,抵讚:vic ...
11/10 係one2free 網上登記關注iphone,
04/11 晚收到call即去門市比全數轉台, 同佢講巳係網上登記左, 即時預訂一部,白色32GB(上台),
到現在都沒人打黎, 打去問又講公司未有通知明天幾時出貨, 我都唔知幾時可以攞機,
效率比我預期慢, 抵插

其實我出機都係諗住自用部4s, 放左部4,4都用到年幾,咁4s嘅速度應該頂到兩年,放部4又可以拎返幾千蚊,就算加多兩年約都無防,點都抵過買淨機,所以其實都唔急住要~ 等下都ok ge!

我自己用$267+12+38,加埋機價都係$87xx, 淨機都$5088啦,到時可能又要搭豬頭骨先有得買,上台算啦~

引用:
原帖由 第二代燈王 於 2011-11-10 02:54 PM 發表

所以死人都唔俾錢。。。
最驚遲啲到手個回收價跌咋。。。
ching講得好...
我 4/11 比左錢 ($5688), 依的咩消息都沒得個等...
只見到其他人有通知囉...

想問下係唔係要一炮過俾機價再回贈,有冇得分期?

引用:
原帖由 bpos3312 於 2011-11-10 03:34 PM 發表

想問下係唔係要一炮過俾機價再回贈,有冇得分期?
咁又唔洗
睇你用咩plan先囉

我都係收到佢哋call 問我去唔去佢哋mid-night events 就可以即刻攞機...

嘩! 半夜12:00 仲要去到queue .... 我都係唔去.

佢話要等4-6星期 ... 我估唔駛咁耐嘅.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]