• 瀏覽: 115,459
  • 回覆: 2,255
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 francisho 於 2012-5-18 09:14 AM 發表

上左幾耐網去到69 度? 超左頻?

咩都係STOCK. 1.5GHZ 無OC GPU.. 上左網都好耐, 長開MON, 真係幾恐怖@@
不過平時唔用佢既時候係AROUND 38度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwjimmy 於 2012-5-18 04:28 PM 發表

咩都係STOCK. 1.5GHZ 無OC GPU.. 上左網都好耐, 長開MON, 真係幾恐怖@@
不過平時唔用佢既時候係AROUND 38度
下下都咁高溫?我早前note 都試過
答案係某個 apps 係背後不停 run & update

你做的越對,背後說你的人越多。
你過的越好,背後譏諷你的人越多。
你變得越強,背後打擊你的人越有。
但又有甚麼關係呢???????
只要版區可健康討論,這就足夠了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chairman_palm 於 2012-5-18 03:29 PM 發表

師兄個雲台咁搞鬼 @_@

你指我張工作"台"?

HTC ONE-X  及 SENSATION Elegancia™ ( 藍牙鬧鐘)用家一名

回覆 引用 TOP

ching
我想問問如果電話個記億體無咩位
咁部機係咪會疾D嫁
THX A LOT

STEAM ID:cliff234

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CLIFF15987 於 2012-5-18 05:25 PM 發表

ching
我想問問如果電話個記億體無咩位
咁部機係咪會疾D嫁
THX A LOT
所指 ram or Rom or ????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwjimmy 於 2012-5-18 04:28 PM 發表
咩都係STOCK. 1.5GHZ 無OC GPU.. 上左網都好耐, 長開MON, 真係幾恐怖@@不過平時唔用佢既時候係AROUND 38度
一般一路義緊電同時又玩部機都會比普通甘用熱,你話上到69度,我估你起碼上左一個鐘,其實甘樣舊電好傷,一邊放電,一邊義

New Toy:   New HTC One
Sony Xperia V
Sensation* ViperS V1.6.3 (ICS + Sense 4+)
Sony Xperia ION
HTC Hero (android 2.3.7)
HTC Touch HD (Dual OS - WM 6.5 & android 2.3.7)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chairman_palm 於 2012-5-18 11:41 AM 發表

Sen. OC 到 1.6 已經好勁架啦,唔熱咩?

其實粒u原本都1.5
oc到1.6都算勁?
一成都無喎
MSM8260體質問題呢
但之前dhd由1GHz超到1.7-1.8都好穩定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 br3941 於 2012-5-18 06:28 PM 發表
其實粒u原本都1.5oc到1.6都算勁?一成都無喎MSM8260體質問題呢但之前dhd由1GHz超到1.7-1.8都好穩定
講緊sensation, 唔係XE, sensation default 係1.2Ghz, 其實我都試過超到1.78G, 都OK無reboot, 但電倒水,所以range around 1.6-1.7 is good option

Sensation* ViperS V1.6.3 (ICS + Sense 4+)
HTC Touch HD (Dual OS - WM 6.5 & android 2.3.7)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 francisho 於 2012-5-18 06:37 PM 發表

講緊sensation, 唔係XE, sensation default 係1.2Ghz, 其實我都試過超到1.78G, 都OK無reboot, 但電倒水,所以range around 1.6-1.7 is good option

但其實兩粒u係一樣喎...
會唔會係早期那批U體質比較差,所以htc將粒u降到1.2呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 francisho 於 2012-5-18 06:13 PM 發表

一般一路義緊電同時又玩部機都會比普通甘用熱,你話上到69度,我估你起碼上左一個鐘,其實甘樣舊電好傷,一邊放電,一邊義

係呀CHING上左都差唔多成個鐘= = 原來咁會傷嫁..下次都係差用先玩哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 br3941 於 2012-5-18 06:51 PM 發表

但其實兩粒u係一樣喎...
會唔會係早期那批U體質比較差,所以htc將粒u降到1.2呢?
u唔同,唔同model,雖然本體一樣,我sensation 改cid 刷xe rom都係得1.2ghz

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 brrrr123456 於 2012-5-18 06:58 PM 發表

u唔同,唔同model,雖然本體一樣,我sensation 改cid 刷xe rom都係得1.2ghz
應該一樣都係MSM8260喎
咁似乎係高通將第一批u降左頻
........................................................

可能成日叉住電玩
覺得粒電開始打柴,無咁襟用
有無C兄知粒電係保一年定半年?

回覆 引用 TOP

實際 XE 係快 Sen 少少 DD 咁多多咯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 br3941 於 2012-5-18 07:12 PM 發表
應該一樣都係MSM8260喎咁似乎係高通將第一批u降左頻........................................................可能成日叉住電玩覺得粒電開始打柴,無咁襟用有無C兄知粒電係保一年定半年?
唔記得, sensation 舊原廠電得1500 ma, 無用好耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 francisho 於 2012-5-18 07:55 PM 發表
唔記得, sensation 舊原廠電得1500 ma, 無用好耐http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg
粒電,跟機accessory 全部保一年

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]