• 瀏覽: 115,504
  • 回覆: 2,255
  • 追帖: 3
無可否認, HTC One 系列尤以One X 造工QC 較以前htc 機差, 有入塵/芒有彩虹色等問題, 坊問傳網絡供應商擠消耳機套裝, 可$52XX 買入

AMD PHENOM II X6 1055T (Thermalright True Black)
ASRock 870 Extreme3
G.Skill 1600hmz 4G Kit
Inno3D  GTX 470 Hawk
WD Caviar Black 1002FAEX 1TB SATA3/64MB HDD
ENERMAX Liberty 500W ELT500AWT
COOLER MASTER CA-RC690

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vagrantno.13 於 2012-4-12 15:10 發表

無可否認, HTC One 系列尤以One X 造工QC 較以前htc 機差, 有入塵/芒有彩虹色等問題, 坊問傳網絡供應商擠消耳機套裝, 可$52XX 買入
anymore info.?XD

I am using DHD, considering to buy the ONE X=.=

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chairman_palm 於 2012-4-12 00:43 發表
esprithk 兄幫下佢啦, 大師兄 disco hk 係小弟恩師來架 如果 flash rom 可解決自動收線問題, 我會低位買返玩 rom 架pm him or me also fineOld post here
我還在找緊適合的ROM呢。 好多ICS 4.0.4都有bugs。 等我決定用邊個才知會你們!!
昨晚已經root機和裝了CWM

回覆 引用 TOP

ONE-X - S720e share ( 12 Ape 2012 )

05 Apr 在 HTC 門市取網上預訂的 One-X 尊尚套裝, 因太多人同時間拎機, 所以連機也無 check 就返去慢慢試
第一時間開機, 部機有疑似死點, 翌日中午去換另一部

11 Apr 用左七日, 路經 HTC 門市問下有關『 跳 Mon 』及 『 彩虹相機問機 』前者好頻密, 後者只一次
我當場試一下開機及 show『 跳 Mon 』情況, 問下職員意見, 是否 bugs 呢?
佢二話不說, 你部機有問題, 係門市買的話, 帶單帶盒換比你 ....... 咁好 ???
佢話我地 HTC 對有真正問題既會絕對負責任 ..................... 不愧我幫襯 HTC 咁多

12 Apr 新機差電中

『HTC 對有真正問題既會絕對負責任』如何定義 ??? I don't know

黃 Mon >>> One-X 絕對係偏黃 ( 暖 ) 等同三星偏藍 ( 冷 ), 請購買時鎖定個人對 『色彩及色溫』定義

無插 SD card >>> One-X 係內置 Storage, 實際使用 25Gb 容量, 嫌唔夠就唔好買

無換電 >>> 呢樣係眾人話柄, 勉強頂到一日, 另加有外置充電會好 D, 不喜歡也不要考慮 HTC

四核效能 >>> 我每次以同一個 PDF file 測試, 任何機分別可在 load 完兩秒至六秒不等
跑分 apps 有好多因素, 開呢個圖文並茂既 PDF 即見真章

待續

你做的越對,背後說你的人越多。
你過的越好,背後譏諷你的人越多。
你變得越強,背後打擊你的人越有。
但又有甚麼關係呢???????
只要版區可健康討論,這就足夠了

回覆 引用 TOP

我估中一半,收舊換新

New Toy:   New HTC One
Sony Xperia V
Sensation* ViperS V1.6.3 (ICS + Sense 4+)
Sony Xperia ION
HTC Hero (android 2.3.7)
HTC Touch HD (Dual OS - WM 6.5 & android 2.3.7)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 francisho 於 2012-4-12 04:00 PM 發表

我估中一半,收舊換新

無禮品送無打緊, 最緊要有問題有得搞

其實佢都唔知係軟 / 硬件問題, 有得換仲唔錫晒佢

回覆 引用 TOP

無來3個月, 已經發展到第五版本, 勁

我想分享下.
我部 SENSATION 個芒中間有一撻積.
經網上客服解答後, HTC 就安排人電話聯絡我
當日上午落CALL, 下午就有人收機.
仲會有 SMS 不停咁 UPDATE 你情況
事隔第三天, 就送番部機俾我. 仲多送了一張保護貼, 兩張 HTC LOGO 抹布

如此 service , 其他商品邊個會有??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fishball0107 於 2012-4-12 04:33 PM 發表

我想分享下.
事隔第 ...
上一版係 IV, 第一版係 05 JUN 2011

除 apple 外, HTC 呢方面係公認的

另我有問 HTC 幾時有 Sen / XE ICS update, 可惜無答案

回覆 引用 TOP

其實想問宜家應該等sensation xe 定等下one s呢???

回覆 引用 TOP

新post,留名支持

回覆 引用 TOP

希望One s 會5月頭開賣(UK 已開賣),到時XE應該平D,
引用:
原帖由 gdbyeung1988 於 2012-4-12 05:01 PM 發表

其實想問宜家應該等sensation xe 定等下one s呢???

回覆 引用 TOP

自從HTC用返自己品牌後 D CS真係一流,仲有得借機Tim, 所以我一路以黎都係用佢!
O2 xPhone
O2 xPhone II
iMate JAM (O2 Mini)
O2 Xda Exec (呢部好嘢
Dopod 577w
Dopod 828
Dopod 838 Pro
HTC Touch
HTC Touch Pro 2
HTC Touch HD
HTC HD2
.
.
.
老婆話如果我對佢都咁長情就好,哈哈
引用:
原帖由 fishball0107 於 2012-4-12 04:33 PM 發表

我想分享下.
事隔第 ...

回覆 引用 TOP

我而家等 one xl

因為 2 核已經夠晒我用了, 只係想網絡要快些!

回覆 引用 TOP

留個腳印先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tFelix 於 2012-4-12 05:22 PM 發表

自從HTC用返自己品牌後 D CS真係一流,仲有得借機Tim, 所以我一路以黎都係用佢!
O2 xPhone
O2 xPhone II
iMate JAM (O2 Mini)
O2 Xda Exec (呢部好嘢
Dopod 577w
Dopod 828
Dopod 838 Pro
HTC Tou ...
>>> 老婆話如果我對佢都咁長情就好,哈哈
Ans : 同亞嫂問聲, 如果你去旅行或病左, 可否似 HTC 借個姊妹來服待下

21 Apr 2012 reminder

瘋人午敘
地點旺角,時間一兩點
有興趣既師兄請通知我

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]