• 瀏覽: 11,110
  • 回覆: 32
以前小弟因頂唔順屎馬桶既龜速上網,
又聽聞csl既網路唔錯, 咁到滿約轉左用123
轉用123發現上網係快左, 但唔多
用用下仲越來越慢, 由轉台時通常0.7~2M變到0.3~1M
仲成日收到5格訊號但又上唔到網
小弟既用量好細, 每月唔過1G, 應該冇理由限我速
有冇師兄都係咁呀??

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
係??我仲諗住轉123...
你主要係咩地方用?
同數記比邊個好d?

回覆 引用 TOP

最主要係北角, 黃大仙, 港鐵
係北角仲有0.3~2M(但好唔穩定) 之前通常1~2.5M
黃大仙&港鐵內就慢左勁多
黃大仙0.2M~0.7M  之前都是通常1~2.5M
港鐵由0.3M~1.5M減到0.5~好多站上唔到(如牛頭角, 油塘-->鰂魚涌)
係呢個星期發現上網慢哂

123而家同數記比速度可以話係海軍鬥水兵
不過123既幅蓋會較數記好

回覆 引用 TOP

以前我都係咁諗

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
但係我一直都用緊呢個台@@

回覆 引用 TOP

咁你既上網速度點呀??
你個區上網好唔好??
我用電訊管理局個Apps黎試
係一個月前轉123

回覆 引用 TOP

惟有返回數馬通的懷抱

鳩up當秘笈3

回覆 引用 TOP

我都係用123,我都唔覺有咁既問題最少都有2Mbps
不過係間唔中人地打黎會話我電話未有登記囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doa3man 於 2012-4-14 19:48 發表

註冊時間2012-4-14
呢位打手, 用AC都唔該專業D
老实讲. 我都唔知上网边間好

smt 慢. 我亦唔覺123快. 我只知其他台真係不堪入目
讲返123, 我自己都係用家.不过我对佢d下載速度都好唔滿意
做唔做数据測試都係其次. 对於一个用家唻讲. 剩係想上网快.
我每个月得400m 都係慢.
有一次我唔讲左话係港鉄收得差, 个cs 剩係同我讲港鉄d儀器係咁上下1

又话咩儀器老化, 我当时唔识窒佢我地有比12鳮隧道费
不过撇除港鉄. 其实outdoor都唔一定快.
有时仲試过cannot connect gateway 添

所以有见及此, 我都唔敢簽3g 无限plan

我对4g都有好奇, 但好惊又係有头威冇尾势.

初初上台就好快. 跟住又慢到呕.  边个可以保证到?
但合約就要簽差不多2年.  誰來保障消费者?

黃偉民 - 一家之言(城寨)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 エスメラルダ 於 2012-4-15 09:50 AM 發表
老实讲. 我都唔知上网边間好smt 慢. 我亦唔覺123快. 我只知其他台真係不堪入目讲返123, 我自己都係用家.不过我对佢d下載速度都好唔滿意做唔做数据測試都係其 ...
我最近由smt轉去123, 以3G嚟講我覺得兩間差唔多,時好時差。但123勝在有4G,我用佢嘅pocket wifi,速度就算差極都好過3G。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2012-4-15 11:36 發表

我最近由smt轉去123, 以3G嚟講我覺得兩間差唔多,時好時差。但123勝在有4G,我用佢嘅pocket wifi,速度就算差極都好過3G。

希望佢4G 速度係未來的日子都唔会变慢啦.
呢样先係最令消费者担心

黃偉民 - 一家之言(城寨)

回覆 引用 TOP

多左人用就係會慢,又要分俾新細界。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sundaysunday 於 2012-4-15 12:44 PM 發表

多左人用就係會慢,又要分俾新細界。
新X界每個客只有400k,十個客都只有4M,相對12X自己友的流量,簡直小毛見大毛

無可能拖慢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]