• 瀏覽: 58,259
  • 回覆: 130
  • 追帖: 2
可能用炒價收反黎 想再炒上去 點知跌得甘快 果時 不過果時跌都沒咩可能蝕成甘多啦 作都作好d啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 為錢忙 於 2015-3-26 08:58 AM 發表
炒地產?
佢唔係炒樓,佢因為無綫冇工作做先岀聲話借700萬,宜家佢入大陸拍劇撐頭家,就嚟撐唔住租金,先周圍唱自己唔掂,仲唱自己炒i-phone炒燶。

其實麥包有樓收租,只不過佢層樓收緊租至可以租住淺水灣,佢成日吹水,早輪話佢自己炒舖賺過億,就知佢吹水唔抺嘴。

點解唔炒山寨i燶呀?可能會賺7百萬呢!

炒燶只有一個原因,自己搵路數直接拎上去被斷正,如果唔係搵人收都唔會燶得好甘

其實靠炒樓炒舖收租既藝人,在電視台做既藝人真喺唔多,阿姐算係收租王,葉旋都有樓收租,其實有錢駛鬼做電視台咩,一早走去做電影,間中客串電視台啦。

有七球炒iPhone吾炒股咁笨?

一部蝕 $1000,1000 部都係 100萬;利息計你 15厘好未?半年都係 50 萬。

150 萬唔使死人掛。

炒 iphone 無可能total lost,除非走私充公。

現在電視台先岀萬多元給麥包,真喺餓死老婆仔女啦,我朋友係麥包死黨,佢話做電視台要識吹水,吹到人人都信就喺叻仔,吹到人人唔信就喺正常,唔吹水唔講嘢就喺玩完(做藝人的悲哀)

引用:
原帖由 123.456 於 2015-3-25 07:20 PM 發表

傳麥包借財務公司700幾萬 炒燶iPhone 狂跑夜場騷填數
現年47歲嘅麥長青(麥包),5年前憑《巾幗梟雄之義海豪情》拎最佳男配角。演技備受肯定,但當時竟然十個月冇工開。有成頭家要養,麥包自然要為生計張羅 ...
等錢使被人唱

引用:
原帖由 tonylam07 於 2015-3-26 12:36 PM 發表

佢唔係炒樓,佢因為無綫冇工作做先岀聲話借700萬,宜家佢入大陸拍劇撐頭家,就嚟撐唔住租金,先周圍唱自己唔掂,仲唱自己炒i-phone炒燶。

其實麥包有樓收租,只不過佢層樓收 ...
係喎,佢早年吹水話自己識唔知邊個有錢人,又炒金又炒劏舖賺過億,我心諗你咁把炮洗撚做大婆台咩

傻Q左

引用:
原帖由 kenckm 於 2015-3-26 01:00 PM 發表

一部蝕 $1000,1000 部都係 100萬;利息計你 15厘好未?半年都係 50 萬。

150 萬唔使死人掛。

炒 iphone 無可能total lost,除非走私充公。

話明係炒, 唔駛俾足 100%,
只要有面子,牙力夠, 口才好, 700萬做按金, 隨時取 7000 萬貨都得,
比原價高一千幾百收機, 以為轉手賺 2k-3k 一部,
但估錯形勢, 可能要原價散貨,
條數就唔係三幾百萬咁少!

引用:
原帖由 tonylam07 於 2015-3-26 07:32 AM 發表

我有料爆,其實麥包唔係炒I-phone蝕700萬,佢係有其它原因蝕咗好多錢,至於係乜原因,就等大家估下。

股票囉

唔多信輸咗咁多……

衰On9

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]