• 瀏覽: 16,905
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-18 05:48 PM 發表

唔該師兄
點建microsoft係咁cut apps,早幾日就cut 旅行apps,今日就cut健康apps
其實我幾鍾意呢個健康apps....唉
應該有替代品先會cut MSN app

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-19 09:03 AM 發表

令外想請教手機模式點校既呢?
搵唔到點set靜音model.
Thx
音量鍵
彈出音量框後按向下箭嘴
彈出鈴聲,媒體音樂後
按左邊按鈕就會靜音,㩒晒就可以靜音

回覆 引用 TOP

Insider preview 唔支援,到正式版就支援㗎喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鳳翼天翔 於 2015-7-22 01:54 PM 發表

希望啦…

而家preview版連mixRadio都唔支援…

Motion data 一定支援,因為係硬件嘅嘢,930有Sensor core 先有計步,MS無理由唔加呢個功能

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-24 10:37 AM 發表

有咩字典好介紹呢?
上網與不上網都,ok
全能詞霸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鳳翼天翔 於 2015-7-25 09:51 PM 發表

你電腦唔係行windows?windows無可能無ie。

如果唔係行windows,裝返個ie,將chrome的bookmark import入去。

話時話真心唔明點解唔用ie。chrome超大食。其實有咩好處?
Chrome真係好大食,勁食ram,行行下成日搞到hang機,講真Windows 8入面IE11其實快過Chrome,不過自從Edge廢除ActiveX,我將會轉用Edge

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鳳翼天翔 於 2015-7-25 11:54 PM 發表

(以各自版本的最新preview build計)pc上面win 10既edge還可以,幾好用,but電話wm 10果個edge就唔係好掂了,經常用用下會死。當然暫時最唔慣仍然係佢地仲未識sync。不過正式版應該會ok吧。
當然未完成點都係有bug,Edge行JavaScript 速度快Chrome 兩倍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-27 07:34 AM 發表

想請教,現在whatapp相片會全數下載到相簿,想問問,可唔可以唔save,?以前iphone可以設定唔save。
以前WP版都有,但更新咗WhatsApp 就冇咗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-30 01:36 PM 發表

設定裏的﹙動態資料﹚是什麽意思?
計步器

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-30 06:42 PM 發表

即係識左就唔識計步?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-7-30 08:28 PM 發表

1、參與Nokia改善計劃——強烈建議關閉,這個選項默認是開啟的,竟然在經常上網的情況下真的能多耗不少電,每天 ...
其實冇根據,可以唔理

附件

mobile_1.jpg(58.93 KB)

2015-7-30 10:17 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-8-8 10:23 PM 發表

而家唔知點算,有無話長按邊個掣可以重新開機?
謝謝

長按音量減同埋power

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-8-8 10:08 PM 發表

求救求救,師兄,岩岩常試用手機的播放熒幕功能,諗著接駁去電視玩下,點知一駁,就黑左熒幕,電視同手機都係,想信係失敗左,現在手機好似hang 左機咁,開又開唔到關又關唔到,點算好?
師兄求求幫忙

http:/ ...
你用咩駁入電視?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-8-8 11:17 PM 發表

我用wifi 駁囉

要電視支援Miracast 先得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VOLVO_DK 於 2015-8-10 11:53 AM 發表

有無師兄用wp玩clash of clan....
無App,但有人話玩到。
點解佢地玩到??
Thx
地區唔同掛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]