• 瀏覽: 11,157
  • 回覆: 79
其實真係好奇怪,做晒資料搜集,大概知道WP係咩一回事,既然用開其他系統冇大問題,又何苦要迫自己去試WP?

既然試得WP,試過唔一定要喜歡,但又有需要大數呢樣唔得,果樣又唔掂,咁樣會有成就感嗎?

雖然多D人用WP算係好事,但如果用嘅目的只為找缺點,那麼找到便算了,回頭是岸

ps: 純粹發嗡瘋 ^^

引用:
原帖由 鳳翼天翔 於 2015-8-24 09:38 PM 發表

windows phone用落無乜缺點。
但就是不斷有聲音投訴 XD

引用:
原帖由 mcse2k_i 於 2015-8-24 11:27 PM 發表

但就是不斷有聲音投訴 XD
嗰啲搞事嘅人就咪理啦,依家要喺呢度留個搞事名單比後人加以注意:
壹XX音
特XXX柒

兩個應該係同一個人嚟,因口吻極為相似,請版友加以警剔,無謂同此人爭論,回應以及受此人對WP嘅惡言針對而疏擺

我用得不知幾開心,可能我唔鍾意用手機打機掛

香港人不夠放鬆。
引用:
原帖由 mcse2k_i 於 2015-8-24 08:33 PM 發表
其實真係好奇怪,做晒資料搜集,大概知道WP係咩一回事,既然用開其他系統冇大問題,又何苦要迫自己去試WP?

既然試得WP,試過唔一定要喜歡,但又有需要大數呢樣唔得,果樣又唔掂,咁樣會有成就感嗎?

雖然多D人用W ...

引用:
原帖由 lesaux001 於 2015-8-24 11:55 PM 發表
我用得不知幾開心,可能我唔鍾意用手機打機掛
WP有大量好玩又高質嘅game,只係好多人未用過就亂咁嗡,話WP冇game玩。WP只係冇香港本地金融apps,除咗睇報價。但可以用ie的網頁版搭救。大陸呢方面就好齊全,好似淨係得建行冇。一個智能系統的金融不發達好難發圍。

子非魚,安知魚之樂?

最鍾意Live Tiles
唔駛撳入個apps裡面就可以睇完報價 (MSN財經)

遲啲多人用電腦版WIN 10
可能會多啲人用WP

引用:
原帖由 乩仙 於 2015-8-25 09:47 AM 發表
子非魚,安知魚之樂?
啲人仲要未摸熟WP,
自己玩唔熟就開PO屌

講嘢又唔係有建設性,又唔係理性討論,成日見有人插就跟風付和,

故步自封者,安知世外桃園之樂?

若有人有這團火,倒不如向MS提出建議,一味說不能原諒,到底意義何在呢?
引用:
原帖由 Regexman 於 2015-8-25 09:27 PM 發表

啲人仲要未摸熟WP,
自己玩唔熟就開PO屌

講嘢又唔係有建設性,又唔係理性討論,成日見有人插就跟風付和,

故步自封者,安知世外桃園之樂?

引用:
原帖由 乩仙 於 2015-8-25 09:35 PM 發表
若有人有這團火,倒不如向MS提出建議,一味說不能原諒,到底意義何在呢?
咪係,若真係咁多好意見想發表,倒不如向微軟比意見,認認真真同佢反映
不過,嗰啲人一直只會抱怨,懷有極端思想,自己用唔慣,唔識用,認為有問題,就一味唱,一路屌,屌屌屌屌屌,無所不同其極,用盡千方百計去搞死佢,呢啲心懷不軌嘅人,又點會好心比意見?

其實wp做好用,只不過寫app好似無寫得咁好
例如:高德導航,完全同ios 版差很遠,我都想知點解,開發商係咪專登咁做架

起碼香港討論區係做得好,我認為!不過真既,好多人冇用過就話唔好用,我係公司得我用window Phone ,經我介紹下同俾佢地試玩,依家都有三個用!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]