• 瀏覽: 1,859
  • 回覆: 7
正常如果想 select 某個字 (準備  copy n paste) tap 個 screen 一下個字就會反白

但唔知點解呢個  tap and select 功能時得時唔得 (大約 80%成功率),有時 refresh 過嗰頁之後就得,有時又唔得,吹漲

唔係話唔想撐 windows phone, 但有時會用到發脾氣,本身已經冇 select all (將框內所有字 select. Android 有), 仲要有時想  copy paste 一大段字好似儍仔咁係咁篤個 screen 都搞唔掂, 個人覺得呢d係好基本同成日會用嘅功能,咁都做唔好係會趕客

定係其實係我唔識用咋?

本身用 Lumia 1520

引用:
原帖由 鳳翼天翔 於 2015-9-24 06:24 PM 發表

wm10 edge有select all

?efg=eyJpIjoidCJ9

請問係咪 Win 10 除咗增加咗 select all 功能外,仲改善埋 tap screen 但唔識 select 嘅問題?

引用:
原帖由 鳳翼天翔 於 2015-9-24 09:23 PM 發表

其實都係一時時。有時真係select唔到的。遇到咁情況唯有refresh畫面。
refresh 之後得都冇乜所謂,最弊係好多時 refresh 之後都係ㄧ樣,但唔知點解隔ㄧ輪之後上番同一頁又得番喎,真係被佢吹漲.
........

我用1020仲以為係因為低規格所以lag機先會咁 ,原來高階機都有此情況

引用:
原帖由 標準清晰度 於 2015-9-25 01:53 AM 發表
我用1020仲以為係因為低規格所以lag機先會咁 ,原來高階機都有此情況
根本係系統問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]