• 瀏覽: 3,210
  • 回覆: 13
剛看今晚無線台慶, 發覺禮物或獎品是 Surface Pro 4 和 Lumia 950XL.  Microsoft 的 11月19日開售的宣傳完全無提, 亦沒有在台慶賣廣告.  無線台慶內也只是提一下, 真的錯失宣傳機會.  不知是誰找誰呢.

TXB 算把啦~~
引用:
原帖由 kc852man 於 2015-11-19 09:46 PM 發表
剛看今晚無線台慶, 發覺禮物或獎品是 Surface Pro 4 和 Lumia 950XL.  Microsoft 的 11月19日開售的宣傳完全無提, 亦沒有在台慶賣廣告.  無線台慶內也只是提一下, 真的錯失宣傳機會.  不知是誰找誰呢. :sm ...

引用:
原帖由 iamfire2. 於 2015-11-22 04:40 PM 發表
Intel未得,過多3,4年可能有

等intel x64 cpu去到≥7nm先啦

引用:
原帖由 2014cwglasgow 於 2015-11-22 10:50 PM 發表
點解咁講?

而家Atom X系 (2015年前叫Z xxxx),SDP只需2W!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Atom_microprocessors#Dual-core_tablet_SoCs

足以俾win 10 x86手機用
我意思直頭唔用Atom,用Intel Core,因為我估微軟想咁做,全行UWP嘅Device ,平時只係手機,app都Scale 做手機介面,但一有大螢幕就當full pc

用唔用X86有乜所謂?大家都係行 Windows ,重新 compile 過啲 code 有幾難?

引用:
原帖由 2014cwglasgow 於 2015-11-24 22:47 發表
如果係咁,咁點解RT / WP咁少app,咁少人為之開發?
呢個係Microsoft嘅問題啦,唔喺ARM開放Win32 API。

用緊 morefine M1 (Intel) 手指 - Intel® AtomTM Z3735F 1.33GHz, 要 5V/2A 輸入. 如果加上屏幕, 可能要 5V/3A. USB Type-C 剛好.   所以現在用 Intel Chip 做手機極有可能. 相信 Surface Phone 就是.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]