• 瀏覽: 6,441
  • 回覆: 24
真的不錯!拍夜景沒像某些標榜拍得好的手機出現油畫化的情況。
引用:
原帖由 iamfire2. 於 2015-11-30 11:19 AM 發表
http://1drv.ms/1ItFRqf

大多數是全自動, 有 8M 或16M JPEG,我試速度而己
因為大多數電腦既Mon解像度唔夠高,就咁夠好似唔清,所以要放大睇,咁先體會到 950XL 拍照 既強大之處

引用:
原帖由 iamfire2. 於 2015-11-30 11:19 AM 發表
http://1drv.ms/1ItFRqf

大多數是全自動, 有 8M 或16M JPEG,我試速度而己
因為大多數電腦既Mon解像度唔夠高,就咁夠好似唔清,所以要放大睇,咁先體會到 950XL 拍照 既強大之處
These photos are freaking awesome!

有鐵絲網那張,天空位太曝,能把對焦定在綠葉上,令天空不要那麼曝嗎?效果不知會否好些呢?

我始終覺得1520升上了win10 mobile後,拍照效果差了一點點,但看950xl拍的,真心的不錯。
引用:
原帖由 iamfire2. 於 2015-11-30 01:35 PM 發表
太陽太光,要你想要既效果,要用 rich cap.

剩係見到樹低影太陽個張相,即無野好講必入了.

不知那部所謂豈止於大的手機,照這樣拍的效果如何呢?不過油畫化應該走不掉吧?
引用:
原帖由 kenngpm 於 2015-11-30 02:58 PM 發表
剩係見到樹低影太陽個張相,即無野好講必入了.

白色感覺可以,但,有冇靚套配合?其實$5988送keyboard 好冇意思,在屋企我有無線keyboard 跟本吾需要呢隻,dock有用些因為要齊usb, keyboard mouse又吾係咁易,另外,送多個earphone 同好睇既透明套會好好多,事關想買吾係太易

感謝分享。囦到去下戴在電腦中放大看看。請問相機的反應快嗎?Rick capture會否拖慢相機速度?

引用:
原帖由 win888 於 2015-11-30 04:46 PM 發表 白色感覺可以,但,有冇靚套配合?其實$5988送keyboard 好冇意思,在屋企我有無線keyboard 跟本吾需要呢隻,dock有用些因為要齊usb, keyboard mouse又吾係咁易,另外,送多個earphone 同好睇既透明套會好好多,事關 ...
等下包跌價。 細店現金價已有驚喜了。
或等950, 配dock無950XL咁那利。 若識人美國水貨仲抵

有無圖睇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]