• 瀏覽: 12,648
  • 回覆: 32
牛逼

回覆 引用 TOP

估計, 收聽一小時, 大約2MB~5MB.

回覆 引用 TOP

睇返各個 apps 嘅數據用量咪知囉

引用:
原帖由 Bobic 於 2017-5-3 12:11 AM 發表

睇返各個 apps 嘅數據用量咪知囉
Thx 原來上個月聽收音機用了2.46G,第二位是facebook 1.65G 數據

引用:
原帖由 kelvin288 於 2017-5-3 06:42 AM 發表

Thx 原來上個月聽收音機用了2.46G,第二位是facebook 1.65G 數據
是否每個月返26日工? 每天8小時?
平均每小時大約11MB.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天下大一笨蛋 於 2017-5-1 06:00 PM 發表

咩原來有手機冇內置收音機㗎...
iPhone 咪無內置收音機
而 android 也有不少機款沒有內置收音機

回覆 引用 TOP

Thanks for share.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvin288 於 2017-5-3 06:42 AM 發表

用Wi-Fi就唔駛用咁多數據囉。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2017-5-27 01:44 AM 發表

用Wi-Fi就唔駛用咁多數據囉。
我都知啦,如果在街外或公司沒有wifi咪要用數據囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2017-5-1 06:12 PM 發表

手機built-in radio多數係FM
我知。

回覆 引用 TOP

跟據某個APP佢SHOW出黎,大約係30K至50K(港台商台)/每秒
即係話一分鐘就大約係1.8M至3M,一小時大約100M至150M
每天聽一小時,一個月就用去3G,這還未包括APP的廣告
如果你依然要上網聽收音機,建議你用無限限速PLAN,就不用擔心

回覆 引用 TOP

睇你聲幾耐, 幾mb5分鐘左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天下大一笨蛋 於 2017-5-1 06:00 PM 發表

咩原來有手機冇內置收音機㗎...
samsung 我部Note3同S6E+都冇 內置收音機 而家用S8+都係冇📱😀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2017-4-30 01:42 PM 發表

如果你部機有收音機功能,跟本就吾會用到數據
地鐵內呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2017-5-1 12:01 PM 發表

唔係喎,我部機有fm radio,但我都係用網上電台,清好多同唔使成日tune過個台(唔同地區)
有d 有 RDS , AF, 自動追台, by the way, 跨區都係 tune  一tune 啫,有幾煩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]