• 瀏覽: 12,620
  • 回覆: 32
我成日都會用手機聽收音機,唔知數據用量會否用得好多呢?我用4G

引用:
原帖由 kelvin288 於 2017-4-30 09:25 AM 發表

我成日都會用手機聽收音機,唔知數據用量會否用得好多呢?我用4G
如果你部機有收音機功能,跟本就吾會用到數據

引用:
原帖由 PnPnL 於 2017-4-30 01:42 PM 發表

沒有內置收音機,要用收音機apps聽,所以要用數據

一隻隻app, 如果用rthk隻app, 我試過就用好少data, 可能音質無咁好, 食少啲data, 但如果用radiotime一類, 就多好多, 不過對比youtube睇片, 都只係濕濕碎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvin288 於 2017-4-30 02:54 PM 發表

沒有內置收音機,要用收音機apps聽,所以要用數據
用Wifi收聽就唔會用到數據。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
多架,一個月2G,當你每日聽4小時

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2017-4-30 01:42 PM 發表

唔係喎,我部機有fm radio,但我都係用網上電台,清好多同唔使成日tune過個台(唔同地區)

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2017-5-1 12:01 PM 發表

唔係喎,我部機有fm radio,但我都係用網上電台,清好多同唔使成日tune過個台(唔同地區)
你週圍走當然要tune台啦

引用:
原帖由 PnPnL 於 2017-5-1 01:39 PM 發表

你週圍走當然要tune台啦
唔用fm,清好多。

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2017-5-1 10:07 AM 發表

用Wifi收聽就唔會用到數據。
有時返工放工聽,公司都會聽,但公司沒有wif i提供,所以只能用數據

回覆 引用 TOP

咩原來有手機冇內置收音機㗎...

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2017-5-1 02:50 PM 發表

唔用fm,清好多。
手機built-in radio多數係FM

引用:
原帖由 天下大一笨蛋 於 2017-5-1 06:00 PM 發表

咩原來有手機冇內置收音機㗎...
好多都無, 由其是水貨

回覆 引用 TOP

買部收音機好過,又要驚爆數據,遲D鬱出病泥

引用:
原帖由 尼真斯基II 於 2017-5-2 01:49 AM 發表

買部收音機好過,又要驚爆數據,遲D鬱出病泥
唔係好多數據咋,清好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]