• 瀏覽: 15,558
  • 回覆: 85
引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2017-5-10 06:58 PM 發表

多數機都有nfc喎。
都唔係架,今日去鴨記,本來想買部華為,點知好多都冇,得P10有,連P10 Lite都係冇既,三叔呢?得C系有,J系都係冇,我用嚟做下後備機用啫,點知都咁難買,結果買咗部最唔鍾意既三叔C5,果然又係食電怪。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 愛國人 於 2017-5-9 05:51 PM 發表

而家九成九手機都有NFC功能, 除咗生果機外
九成九?大部分都冇呀。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
八達通最方便,但係每日有限額,Android Pay 個額就大好多。既然各有所長,why not both?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cepa 於 2017-5-9 11:56 AM 發表

作為消費者,你認為那一種支付系統較方便同易用。

我就認為八達通較方便易用。唔需要上網同用要有NFC手機。
666 獸印先係最方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-5-9 03:19 PM 發表

又討論?兩樣嘢嚟,巴士地鐵梗係八仔啦,買嘢付款android pay都好方便
好的 8仔

回覆 引用 TOP

如果有Apps可以喺手機用Android Pay增值張八達通就方便晒啦。

引用:
原帖由 有諗辦法 於 2017-5-12 08:28 AM 發表

如果有Apps可以喺手機用Android Pay增值張八達通就方便晒啦。
銀行自動增值唔方便咩?

引用:
原帖由 Cepa 於 2017-5-12 08:53 AM 發表

銀行自動增值唔方便咩?
都有好多人唔鐘意做自動增值/轉帳 …

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2017-5-10 06:58 PM 發表

多數機都有nfc喎。
又吾覺多數機有,e幾年用果幾部新機都冇

無自動增值, 唔見卡, 完全無得攞返, 有自動增值先可以報失, 攞返餘額
引用:
原帖由 有諗辦法 於 2017-5-12 09:03 AM 發表

都有好多人唔鐘意做自動增值/轉帳 …

回覆 引用 TOP

用 Oepay + 渣打 一樣做到即時增值
引用:
原帖由 有諗辦法 於 2017-5-12 08:28 AM 發表

引用:
原帖由 fymail 於 2017-5-12 09:37 AM 發表

用 Oepay + 渣打 一樣做到即時增值

就係得一間揸打 ,其他唔得 ~  

佢近期都好積極下...3星pay, oepay, 支付寶, 有齊我所需
引用:
原帖由 有諗辦法 於 2017-5-12 09:39 AM 發表

就係得一間揸打 ,其他唔得 ~  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cepa 於 2017-5-12 08:53 AM 發表

銀行自動增值唔方便咩?
太死,有定額及次數。

如果要淘寶買嘢,可以自己增,增完又增就方便好多。

引用:
原帖由 PnPnL 於 2017-5-12 09:14 AM 發表

又吾覺多數機有,e幾年用果幾部新機都冇
我早幾日先去睇嚟,係好多機都冇,就以三叔為例,都好多冇,J系就冇,C系才得。本來想買華為,但P10 lite一樣冇,要P10先有,其他大陸機都唔多見有。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]