• 瀏覽: 285,057
  • 回覆: 1,384
  • 追帖: 33
發表要快,訂價要進取,廣告要全面

引用:
原帖由 失落的殘雲 於 2017-12-6 11:37 AM 發表

發表要快,訂價要進取,廣告要全面
HTC通常都攞吾到膠通第一水旗艦U。訂價同三叔,罪大比算係合理左。
但廣告就真係從來冇好過!

如果佢有前置解鎖(唔理指紋好, 手掌好, 虹膜好, 眼血管好, 聲音好..)就好了。。。。。我的10仔就換機

旅行
---------------------------------------------------------
2011      ---台北高雄4日, 迷路之旅
May 2010---台北4天
Dec 2009---台北4天 & 入廠
我無換U11+,但U12就好有興趣

回覆 引用 TOP

用緊U11+, 期待U12

最喜愛球隊: 熱刺(Since 1987), 國際米蘭(Since 1989), 金州勇士(Since 1994)

服役中: iPhone 12 Pro , Sony Xperia 1 ii , VAIO A12 , iPad Pro 11 , AK SP1000 SS , 64 Audio tia Fourte , Crystal Cable Dream Duet

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbc070205 於 2017-12-6 06:04 PM 發表

HTC通常都攞吾到膠通第一水旗艦U。訂價同三叔,罪大比算係合理左。
但廣告就真係從來冇好過!
但而家傳LG都攞到第一水S845,咁HTC同罪大新旗艦都未必要遲上市。

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 12 Pro,Galaxy Note 20 Ultra
(平板) iPad Pro 11
(電腦) Macbook Pro 16

回覆 引用 TOP

無3.5mm對我都有D唔方便,我部10仔電池剩75%效能,仲考慮緊換U11+定XZ P好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2017-12-6 07:29 AM 發表

無3.5mm真係有影響?HTC U12 將重置耳機插槽!

http://www.mobilemagazinehk.com/2017/12/%e7%84%a13-5mm%e7%9c%9f%e4%bf%82%e6%9c%89%e5%bd%b1%e9%9f%bf%ef%bc%9fhtc-u12-%e5%b0%87%e9%87%8d%e7%bd%ae%e8%80%b3%e6 ...
難道u12又學LG玩HiFi dac

如果U12 有 3.5mm丶無線叉電丶OLED屏、雙鏡丶較U11+輕,就好了。

如果加埋 HiFi DAC,就Perfect。

佢嘅Edge Launcher 幾好用,有創意!

引用:
原帖由 輕鬆退休 於 2017-12-12 08:24 PM 發表

如果U12 有 3.5mm丶無線叉電丶OLED屏、雙鏡丶較U11+輕,就好了。

如果加埋 HiFi DAC,就Perfect。

佢嘅Edge Launcher 幾好用,有創意!
雙鏡應該好易加,OLED就HTC多年前瀨過三叔嘢,幾乎永不錄用。冇三叔基本上冇乜優質又穩定貨源,U12好難有OLED用了。
3.5mm喺旗艦機應該一去不回了。

回覆 引用 TOP

要LCD都唔要OLED。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dickxabre 於 2017-12-6 07:42 PM 發表

如果佢有前置解鎖(唔理指紋好, 手掌好, 虹膜好, 眼血管好, 聲音好..)就好了。。。。。我的10仔就換機
但10仔咁硬呢部野無邊,我諗真係要開始爆MON啦.....
以家我返到公司部機係用掉過去. 唔知呢位兄弟點諗.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2017-12-12 08:03 PM 發表

難道u12又學LG玩HiFi dac
雖然 HTC會有 3.5mm 插孔, 但無內置 Quad DAC, 所以音色唔會夠LG

引用:
原帖由 馬神我來了 於 2017-12-15 12:58 PM 發表

雖然 HTC會有 3.5mm 插孔, 但無內置 Quad DAC, 所以音色唔會夠LG
如果冇HiFi dac   我寧願佢出返type-c to 3.5mm 高通個dac太垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbc070205 於 2017-12-5 06:40 PM 發表

U11係好嘅開始,11+更上一層樓,最希望U12轉AMOLED。
蛇果,L豬都轉,就差罪大同HTC兩間。
日本仔手機oled有排先量產,sony唔洗望(而且4k 得lcd)
htc會否向三星買mon我都有疑問(當初htc就係比三星玩過一鑊)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]