• 瀏覽: 15,788
  • 回覆: 31
  • 追帖: 5
c9 pro 想洗機,請問點備份和還原 wechat …… 無電腦

熱賣及精選
電腦裝WeChat再backup 上電腦。

中港澳"盲搶鹽"...點解D人咁無腦嫁..
到設定>聊天, 有紀錄遷移。

回覆 引用 TOP

用 titanium backup 將成個 wechat 連同 data,backup 咗佢,洗機後 restore 返 wechat 連 data,所有嘢會一模一樣,再開 wechat 時,連重新 login 都唔駛 。

引用:
原帖由 CF_ 於 2018-2-5 10:07 AM 發表

用 titanium backup 將成個 wechat 連同 data,backup 咗佢,洗機後 restore 返 wechat 連 data,所有嘢會一模一樣,再開 wechat 時,連重新 login 都唔駛 。
多謝
不過太遲了,我朋友已洗機

引用:
原帖由 montejo 於 2018-2-5 10:27 AM 發表

多謝
不過太遲了,我朋友已洗機
噢   

引用:
原帖由 CF_ 於 2018-2-5 10:34 AM 發表

都學到嘢!

你個 apps 備份係 sd card嗎?要 root 機?

引用:
原帖由 montejo 於 2018-2-5 12:50 PM 發表

都學到嘢!

你個 apps 備份係 sd card嗎?要 root 機?
備份喺 internal 或 external sdcard 都得,可自定位置 。又或者備份完,自己將個 folder 搬去想擺嘅地方 。要 root 機 。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2018-2-4 01:45 PM 發表

c9 pro 想洗機,請問點備份和還原 wechat …… 無電腦
正常應該得2個做法,一係裝電腦版,係電腦做備份,二就係要用另一部手機,係同一個wifi下,做資料遷移,咁就可以原全備份。

引用:
原帖由 死P仔 於 2018-2-11 08:16 AM 發表

正常應該得2個做法,一係裝電腦版,係電腦做備份,二就係要用另一部手機,係同一個wifi下,做資料遷移,咁就可以原全備份。
另一部機要不要有微信?

引用:
原帖由 montejo 於 2018-2-11 08:18 AM 發表

另一部機要不要有微信?
要裝,同要先登入你本身帳號,再跟佢個步驟做,咁新電話,就會出現返舊電話嘅記錄。

引用:
原帖由 死P仔 於 2018-2-11 09:17 AM 發表

要裝,同要先登入你本身帳號,再跟佢個步驟做,咁新電話,就會出現返舊電話嘅記錄。
好麻煩,無電腦,而且只是洗機前做備份

引用:
原帖由 montejo 於 2018-2-11 09:19 AM 發表

好麻煩,無電腦,而且只是洗機前做備份
用電腦就簡單D,我都用電腦日日備份,幾秒就ok。

引用:
原帖由 死P仔 於 2018-2-11 09:21 AM 發表

用電腦就簡單D,我都用電腦日日備份,幾秒就ok。
無電腦,公司電腦又無 Wi-Fi ,又不可以裝軟件

引用:
原帖由 montejo 於 2018-2-11 09:58 AM 發表

無電腦,公司電腦又無 Wi-Fi ,又不可以裝軟件
咁你只可用另一部無用到wechat去做備份,我上三星整電話時,都係借佢手機用時,就轉資料落佢部手機到,先可洗我自己部電話的。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]