• 瀏覽: 1,653,133
  • 回覆: 5,522
  • 追帖: 220
有冇師兄用緊3DIY儲值卡,可以評論吓嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 rk2007 於 2021-10-2 03:33 PM 發表

請問是否要出去過冷河先可以轉鴨仔卡15G中港共用卡。
由聯通轉,不需要。
由中移動其他儲值卡轉,要。

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-2 09:05 PM 發表

有冇師兄用緊3DIY儲值卡,可以評論吓嗎?
我幫我阿媽轉左DIY,我使用4G機做測試,發覺幾快,約140Mbps度,如果使用5G機估計會更快(因官方網頁提過最高1.1Gbps)

引用:
原帖由 余詠詩 於 2021-10-3 06:07 PM 發表

我幫我阿媽轉左DIY,我使用4G機做測試,發覺幾快,約140Mbps度,如果使用5G機估計會更快(因官方網頁提過最高1.1Gbps)
版主,DIY有5G咩?有無link呀唔該?

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-10-3 06:29 PM 發表

版主,DIY有5G咩?有無link呀唔該?
DIY係4.5G

而家用緊隻現代移動,行csl 都有4.5g

想問一大家,我有張中移動$33儲值卡(惠x賣個隻),可唔可以轉去3Diy?如果可以的話,張中移儲值咭,要有幾多餘額?因為張咭冇晒錢!

引用:
原帖由 浩能大條 於 2021-10-4 11:01 AM 發表

想問一大家,我有張中移動$33儲值卡(惠x賣個隻),可唔可以轉去3Diy?如果可以的話,張中移儲值咭,要有幾多餘額?因為張咭冇晒錢!
當然可以,增值最低額是$10。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-4 02:40 PM 發表

當然可以,增值最低額是$10。
樓主,借問聲有無平價IDD儲值卡可以推介一下?專用來打畀內地無用智能電話的老人家,但不定期使用,所以想搵充值一次能夠使用限期長一點的,謝謝。

引用:
原帖由 Sugar_mat 於 2021-10-5 04:43 PM 發表

樓主,借問聲有無平價IDD儲值卡可以推介一下?專用來打畀內地無用智能電話的老人家,但不定期使用,所以想搵充值一次能夠使用限期長一點的,謝謝。
華龍卡,$168包一年2Gb數據及1000分鐘通話。致電內地免費,只扣本地分鐘。即是$168/1000分鐘,平均每分鐘$0.17。可以mnp,而添食只要$68/1000分鐘,一年後再買同一計劃只要$148。

如果不需要mnp,可以考慮abc的$60/98的idd及數據卡,同樣idd返大陸免費,只收本地費用($0.25/分鐘)或扣分鐘。開卡送8Gb數據及$10餘額,以$60為例,開卡有$70,可以打280分鐘電話,有效期半年。但最重要的是近日有特價,每張只售$35,再送20Gb數據及$10增值券,即是實際是$35有320分鐘,$105買三張就差不多有1000分鐘。不過這卡增值是按正價計,是昂貴的,所以只能用完即棄。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-5 09:38 PM 發表

華龍卡,$168包一年2Gb數據及1000分鐘通話。致電內地免費,只扣本地分鐘。即是$168/1000分鐘,平均每分鐘$0.17。可以mnp,而添食只要$68/1000分鐘,一年後再買同一計劃只要$148。12734136如果不需要mnp,可以考慮abc的$60/98的idd及數據卡,同樣idd返大陸免費,只收本地費用($25)或分鐘。開卡送8Gb數據及$10餘額,以$60為例,開卡有$70, ...
好的,多謝推介,我不需要攜號的,了解下abc卡先👍🏼

樓主,請問聲,我之前出左張 3 年卡比長者用,仲加左個 64蚊一年12000分鐘plan,因為佢部係長者電話,應該係2G ,只能打出打入,不能上網嘅。但依家用左未夠一個月,就用唔到,但張卡其他電話可以用喎🤔

引用:
原帖由 SimonWinnie1970 於 2021-10-7 04:06 PM 發表

樓主,請問聲,我之前出左張 3 年卡比長者用,仲加左個 64蚊一年12000分鐘plan,因為佢部係長者電話,應該係2G ,只能打出打入,不能上網嘅。但依家用左未夠一個月,就用唔到,但張卡其他電話可以用喎🤔
30/9起香港的電訊公司全面調改頻譜,大部份2G頻譜被殺掉。建議換3G手機。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-7 09:08 PM 發表

30/9起香港的電訊公司全面調改頻譜,大部份2G頻譜被殺掉。建議換3G手機。
謝謝告知

各位好 我想問 鴨聊街買3張50元增值卷 開30gb 一年plan是有365日有效期還是 180日 因為我上網睇增值150元得180日 ,但開plan又365日 所以唔太明白 謝謝🙏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]