• 瀏覽: 974,366
  • 回覆: 4,141
  • 追帖: 187
引用:
原帖由 林永恆 於 2020-5-23 08:32 PM 發表

樓主
想問你個問題
我早兩個月在鴨記買了張3萬年卡,一直沒拆開過。
卡張紙印住儲值卡到期日2020年6月30日
看你上面話6月30日前入卡都可以有1年有效期。
但是我今天第一次插卡收到SMS短信是30/06/2020到期
儲值額=2元(因爲自動開了plan?)
請問是何原因?
如果充值可否演出個plan裏面的數據?還是充值后plan内數據也是
30/06/2020到期?
最少要 ...
相信是一張舊版的原生數據年卡。
你可以買一張$50增值券,成功增值後,卡和數據有效期會延長360日。
請貼上有關sms截圖確認。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 mousefai0922 於 2020-5-23 09:33 PM 發表

如果增值係米就按番佢卡面價俾$?
50GB valuegb卡數據組合-$358
增值:
1. 買$300券,送$60,合共$360,足夠開數據plan
2. ec2home直接增值買plan,$300
新卡-鴨寮街檔口$150~160。
隨你喜歡。

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-23 09:46 PM 發表

50GB valuegb卡數據組合-$358
增值:
1. 買$300券,送$60,合共$360,足夠開數據plan
2. ec2home直接增值買plan,$300
新卡-鴨寮街檔口$150~160。
隨你喜歡。
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-23 09:29 PM 發表

標準國際萬能卡。
那个台?

引用:
原帖由 袋中難吃的海鮮 於 2020-5-24 08:42 AM 發表

那个台?
冇爬過文?

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-24 08:47 AM 發表

冇爬過文?
什么文?

樓主,
本人經常睇這個'年卡比較",亦有轉萬年黃卡經驗,相信這個欄十分受歡迎。
想一問,有沒有朋友分享過,那幾張年卡網速比較快?

引用:
原帖由 袋中難吃的海鮮 於 2020-5-24 08:50 AM 發表

什么文?
#1咪有講用咩台囉,做人唔好太懶喔

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
引用:
原帖由 lauwailam 於 2020-5-24 07:10 PM 發表

樓主,
本人經常睇這個'年卡比較",亦有轉萬年黃卡經驗,相信這個欄十分受歡迎。
想一問,有沒有朋友分享過,那幾張年卡網速比較快?
儲值卡網速最快當然是電訊公司自家品牌的卡,一般是不限速,最高可以行到4.5G,即超過300Mbps,例如
csl-本地儲值卡
3hk-全功能儲值卡
smt-寬頻及話音儲值咭
CMHK-4G/3G本地數據儲值卡
當然不是所有卡或任何計劃都有全速,而且亦可能有fup,所以要小心留意。
最後,能否接收的全速數據,除了看卡外,還有手機或地區因素,所以使用條款是不會保證一定可收到全速,而且表明在沒有4G情況時,會以3G代替。

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-24 09:22 PM 發表

儲值卡網速最快當然是電訊公司自家品牌的卡,一般是不限速,最高可以行到4.5G,即超過300Mbps,例如
csl-本地儲值卡
3hk-全功能儲值卡
當然不是所有卡或任何計劃都有全速,而且亦可能有fup,所以要小心留意。
最後,能否接收的全速數據,除了看卡外,還有手機或地區因素,所以使用條款是不會保證一定可收到全速, ...
十分清楚,謝謝詳細回覆!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-5-24 07:15 PM 發表

#1咪有講用咩台囉,做人唔好太懶喔
5明喔

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-24 09:22 PM 發表

csl-本地儲值卡
3hk-全功能儲值卡
最後,能否接收的全速數據,除了看卡外,還有手機或地區因素,所以使用條款是不會保證一定可收到全速, ...
do u have a picture for cmhk kaybayan only refill voucher?

引用:
原帖由 mousefai0922 於 2020-5-25 03:05 PM 發表

do u have a picture for cmhk kaybayan only refill voucher?
See here:
https://1cm.hk.chinamobile.com/onlineshop/product-list.html?productType=1004&productCategory=45

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-25 09:12 PM 發表

See here:
https://1cm.hk.chinamobile.com/onlineshop/product-list.html?productType=1004&productCategory=45
佢呢個增值卷係米同正常果D唔一樣?

引用:
原帖由 mousefai0922 於 2020-5-25 09:14 PM 發表

佢呢個增值卷係米同正常果D唔一樣?
這是官網,一切以此為準,與其他有何不同?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]