• 瀏覽: 1,613,452
  • 回覆: 5,452
  • 追帖: 218
引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-10 09:29 PM 發表

萬能卡有三種通話扣數方法:
1. 增值$50送300分鐘、$80或100送1000分鐘(普通通話),永遠有效
2. 通話plan,分30日、180日、一年有效,例如一年$65,有無限volte通話及10000分鐘普通通話,到期作廢,必須重新申請
3. 如果無1或2,通話每分鐘$0.05(流動)或$0.06~0.12(固網),扣餘額,餘額都無就沒有服務
可按自己需要而安排。
即使我開咗2 PLAN,1 ge分鐘仲係度,啱嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 b589530 於 2021-10-11 04:55 PM 發表

即使我開咗2 PLAN,1 ge分鐘仲係度,啱嗎?
當然,永遠存在,而且可以累積,每增值一次都會加多些少,直到上限12000分鐘。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-11 09:11 PM 發表

當然,永遠存在,而且可以累積,每增值一次都會加多些少,直到上限12000分鐘。
謝謝,呢張副卡,宜家有千幾分鐘,夠用

3台 張DIY  卡係咪真係唔限速
我speed test 咁多次
冇一次係過15Mbps

引用:
原帖由 functions 於 2021-10-12 12:16 發表

3台 張DIY  卡係咪真係唔限速
我speed test 咁多次
冇一次係過15Mbps
師兄係邊一區test?

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-13 10:53 AM 發表

師兄係邊一區test?
我住西灣河
屋企 出街都試過哂
屋企永遠得幾Mbps
同張3萬年卡差唔多速度

引用:
原帖由 functions 於 2021-10-13 13:44 發表

我住西灣河
屋企 出街都試過哂
屋企永遠得幾Mbps
同張3萬年卡差唔多速度
咁差?仲諗住轉㖭

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-10 09:29 PM 發表

萬能卡有三種通話扣數方法:
1. 增值$50送300分鐘、$80或100送1000分鐘(普通通話),永遠有效
2. 通話plan,分30日、180日、一年有效,例如一年$65,有無限volte通話及10000分鐘普通通話,到期作廢,必須重新申請
3. 如果無1或2,通話每分鐘$0.05(流動)或$0.06~0.12(固網),扣餘額,餘額都無就沒有服務
可按自己需要而安排。
Ching,3仔萬能咭仲有未用完數據,是否增值50元就可以延長360日,繼續使用?

引用:
原帖由 onesm 於 2021-10-15 06:12 PM 發表

Ching,3仔萬能咭仲有未用完數據,是否增值50元就可以延長360日,繼續使用?
用剩的電話分鐘跟一世,到期增值可以繼續用,數據唔係跟到期日期,係你申請數據果日計365日,用剩的數據到期會無晒,你可以按「##107#」睇返張咭到期日期同數據到期日期

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-13 02:26 PM 發表

咁差?仲諗住轉㖭
唔差,好好,照轉無問題,我9月尾都轉左,我住新蒲崗觀塘返工都有120-140Mbps,版主都測試過有140Mbps。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-5 09:38 PM 發表

華龍卡,$168包一年2Gb數據及1000分鐘通話。致電內地免費,只扣本地分鐘。即是$168/1000分鐘,平均每分鐘$0.17。可以mnp,而添食只要$68/1000分鐘,一年後再買同一計劃只要$148。12734136
如果不需要mnp,可以考慮abc的$60/98的idd及數據卡,同樣idd返大陸免費,只收本地費用($0.25/分鐘)或扣分鐘。開卡送8Gb數據及$10餘額,以$60為例 ...
樓主,我上網搵左資料,發覺只係某hktv店才賣$35張ABC卡,但買唔到200咁多免運。除左呢個途徑,仲有邊度有咁抵可以買一張試下?鴨記有無咁平?最好港島有,唔該哂。

引用:
原帖由 Sugar_mat 於 2021-10-16 12:53 PM 發表

樓主,我上網搵左資料,發覺只係某hktv店才賣$35張ABC卡,但買唔到200咁多免運。除左呢個途徑,仲有邊度有咁抵可以買一張試下?鴨記有無咁平?最好港島有,唔該哂。
所以我買了6套,$210。
有人話鴨記都有賣$35一套,你有時間去看看。
港島沒有去過,不知道。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-16 01:57 PM 發表

所以我買了6套,$210。
有人話鴨記都有賣$35一套,你有時間去看看。
港島沒有去過,不知道。
6套咁多😂未試過唔敢買咁多
而且23年就要啟動哂
好的,唯有去鴨記,比較少過海,要專登去😓

樓主,見有啲唔係官方MNP中心,例如一啲賣電話卡的店都幫人做MNP,其實係唔係同官方一樣?

引用:
原帖由 Sugar_mat 於 2021-10-16 02:06 PM 發表

6套咁多😂未試過唔敢買咁多
而且23年就要啟動哂
好的,唯有去鴨記,比較少過海,要專登去😓
可以 whatsapp 問吓,$45 包郵

Csl abc98元電話卡(可開7 Gb 4G月plan 或5Gb 4G年plan), 手提電話, 電話&平板電腦裝飾, Sim 卡在旋轉拍賣 (carousell.com.hk)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]